12e in GP van Brabant

15003419_709099535933760_4584158466425747014_o

Vanmorgen vertrok ik samen met Sjoerd richting Rosmalen waar de Internationale Grote Prijs van Brabant werd verreden. Er was een mooi parcours uitgezet; veel grasstroken, technische singletracks, een trap, kleine heuveltjes en de bekende ‘barriers’. Ik kon het parcours goed verkennen en had veel zin in de wedstrijd! Tijdens het opstellen duurde het helaas weer erg lang voordat mijn naam werd genoemd.. Mijn 16e plaats in Zonhoven was namelijk nét 1 plaatsje te laag om UCI punten binnen te slepen. Zonder UCI punten sta je gewoon achteraan, mijn UCI punten uit het mountainbiken tellen namelijk niet in het veld. Op de laatste startrij stond ik, achter zo’n 50 dames.

Start!

De start werd gegeven door middel van een stoplicht en een startschot. Maar (of het nou het licht was.. of iets anders?) we hadden een valse start. Iedereen werd weer teruggeroepen naar de finish, waar we moesten opnieuw startten. Het schot werd gegeven en ik kon snel wegkomen, maar toen we het parcours op draaiden lag het tempo helemaal stil. Het was een soort ‘trechter-effect': van een brede startrij naar een smal parcours. De houten brug moest ik oplopen, en daarna kon ik verder met mijn inhaalrace.

Inhalen

Omdat er achteraan in het veld veel opstopping was verloor ik ontzettend veel tijd in de eerste ronde. Zo’n 50 seconden op de koplopers. Vanaf dat moment begon mijn inhaalrace. Het was een parcours waar je niet heel goed kon inhalen, dus ik werd veel opgehouden. Mijn benen voelden goed en ik kon steeds weer naar een nieuw groepje dames voor mij rijden. De één na laatste ronde kwam ik in een groepje van zo’n 6 dames te rijden. Ik merkte op de grasstroken en singletracks dat ik meer snelheid had. De laatste ronde wist ik voor het bosje met singletracks het groepje in te halen, waarna ik nog een poging deed op de nummer 11 (Elle Anderson) bij te halen. Hiervoor kwam ik net iets te kort en finishte op de 12e plaats overall en 10e tussen de elite-dames. De wedstrijd werd gewonnen door Sophie de Boer.

Punten

Deze wedstrijd was een UCI 1.1 cross, daarom hoop ik dat mijn 10e plaats genoeg is om UCI punten binnen te halen. De volgende wedstrijd die voor mij op het cross programma staat is de wedstrijd in Essen (België) uit de DVV trofee competitie, op 10 december. En daarna, dan is het wel eens tijd voor rust ;).

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>