15e plaats in Superprestige Middelkerke

Denise-betsema-middelkerke

Zaterdag stond de laatste wedstrijd uit de Superprestige op het programma. In Middelkerke – bijna 400 km verderop – was een ontzettend leuk en erg technisch parcours uitgezet. Dit parcours was 1 van de technischere van het seizoen, en elke fout werd dan ook gelijk afgestraft. Het was een prachtige slotmanche van de Superprestige,  waarin ik net niet mijn 15e plaats in het algemeen klassement kon veilig stellen.

Hectische start

Mijn start vanaf de 3e startrij was erg slecht en vooral ook hectisch. In de eerste 500 meter vanaf de start zat ik al achter 2 valpartijen en dit zorgde gelijk voor achterstand. Mijn benen voelde gedurende wedstrijd goed, maar de loopstukken vielen me erg zwaar. Na mijn achillespees-blessure heb ik amper meer hardgelopen en deze conditie begin ik nu aan het einde van het seizoen dus echt te missen. Op deze stroken merkte ik dan ook dat ik veel tijd verloor. Gedurende wedstrijd begon ik me steeds beter te voelen en bijna kon ik nog een aantal plekken doorschuiven, maar jammer genoeg was de laatste ronde al ingegaan en redde ik dit net niet.

Content

Met een goed gevoel over mijn ‘fietsbenen’ maar met een minder goed gevoel over mijn ‘loopbenen’ kijk ik terug op de wedstrijd. Gelukkig is het hardlopen een kwestie van trainen en dit zal ik dan ook zeker oppakken voor volgend seizoen. Op naar de allerlaatste wedstrijd van dìt seizoen: De Sluitingsprijs van Oostmalle!

Foto: Juan Plowy

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>