1e in Baggelhuizerplas MTB wedstrijd Assen

Vandaag stond er weer een landelijke mountainbikewedstrijd op het programma. Om 11.02 uur ging ik van start in de Baggelhuizerplas MTB wedstrijd in Assen. Het parcours, uitgezet rondom de Baggelhuizerplas (verrassend!), bestond uit singletracks door het bos, kleine klimmetjes, passages over het strand en schelpenpaadjes. Het was een snel rondje dat het nodige stuurwerk vergde. We werden opgesteld op de volgorde van UCI punten, maar gelukkig stond ik na mijn behaalde UCI punten in Beringen nog net op de eerste startrij.

De start was op een grasveld, gevolgd door een strandje om de Baggerlhuizerplas heen. Ik wist niet precies hoe het parcours over het strand liep dus ik sloot aan op de tweede postitie, achter Sanne Tent. Voordat we de singletrack in het bos opgingen kon ik Sanne inhalen en kwam op de eerste positie te rijden. In het bos zag ik dat de dames achter mij niet konden volgen en begon een voorsprong op te bouwen. Mijn benen voelden goed en in de rondes die volgden kon ik mijn voorsprong steeds verder uitbouwen. Met nog 1 ronde te gaan was de voorsprong uitgelopen tot ongeveer 1,5 minuut. Ik nam de laatste rondes geen risico meer en wist mijn voorsprong te behouden. Ik werd eerste! Mijn derde overwinning dit mountainbikeseizoen.

13482847_1032700056817657_836910663479580323_o

Voor volgende week staat er een Benelux Cup op het programma in Landgraaf. Op naar Maastricht, waar we zullen verblijven in de Stayokay . Net als in april, zie hier & hier.

13503072_1032699900151006_2277192713185145246_o

PS: vandaag was het precies 5 jaar geleden dat ik mijn laatste wedstrijd bij de junior-dames reed vanwege mijn eerste zwangerschap! In deze blogpost kun je lezen hoe ik destijds mijn laatste wedstrijd reed en afscheid nam van het Giant dealerteam. En hoe cool dat ik nu – zo’n 4 seizoenen en 2 kids later, mijn comeback heb gemaakt en het ook nog eens super goed gaat!

Fotocredits: Patrick van der Veen – sportfotodrenthe.nl

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>