1e in Heeswijk-Dinther

Vandaag ben ik eerste geworden in de MTB Cup in Heeswijk-Dinther! Na Berlicum stond er vandaag weer een wedstrijd gepland in het verre(!) Noord-Brabant. Samen met mijn moeder en Jukka vertrokken we vanmorgen met de negen uur boot richting Heeswijk-Dinther. Na een lange reis van meer dan 2 uur kwamen wij aan op een vlak, technisch en bovenal kurkdroog parcours. Gelukkig was er genoeg tijd om het parcours te verkennen, dit was met al het draai-en-keerwerk ook echt nodig. Het parcours was erg te vergelijken met het parcours tijdens mijn eerste moutainbikewedstrijd dit jaar, een stukje verderop in Berlicum. En dat was niet zo mijn ding. Maar vlak voordat we zouden gaan startten begon het hard te regenen en te onweren. Gelukkig hielt het onweer snel op, maar het zou de hele wedstrijd blijven regenen. Toch nog een meevaller voor mij! (muddy faces win races)

13445461_1121733511205995_542262135965765456_n

Ik mocht als eerste opstellen tijdens de start omdat ik eerste sta in het MTB Regelmatigheidsklassement. Ik kon een mooi plekje uitkiezen maar toen iedereen opgesteld was, werd het toch nog een beetje krap. Toen het startschot klonk kon ik gelukkig goed wegkomen en zat ik gelijk bij de eerste 5 dames. Aangezien we op een lange asfaltweg starten had ik genoeg tijd om een aantal dames te passeren voordat we het bos in reden, waarna ik op de tweede positie achter Laura van Regenmortel kon aansluiten. Op een van de weinige stukken waar we op dit parcours konden inhalen ging ik Laura op hoog tempo voorbij en ik merkte dat zij niet kon volgen. Ik kon gelijk een voorsprong pakken op de achtervolgende dames van zo’n 15 seconden. Als snel schoof Laura een plaatsje op naar achteren en zat haar teamgenote Linda ter Beek in de achtervolging op de tweede plaats. Op verschillende punten kon ik gedurende de wedstrijd in de gaten houden of Linda in zou lopen of niet. Even leek dit te gebeuren toen ik een dipje kreeg. Maar na een ronde iets rustiger te rijden en op adem te komen kon ik weer versnellen. Deze ronde liep de voorsprong weer uit en ik wist met ongeveer een minuut voorsprong de wedstrijd te winnen! Ik ben erg blij met de overwinning en kijk uit naar de volgende wedstrijd.

13445517_1101691089903108_8394749194055419303_n

De volgende wedstrijd is in Assen. Jammer genoeg geen Ronde van Oosterend (hier met mini Jukka) dus aankomend weekend, maar benen sparen voor de Baggelhuizerplas MTB wedstrijd. Iets met prioriteiten stellen.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>