1e in Neerpelt & nipt naast podium in SP Ruddervoorde

44990990_10216566976029124_3459464675094167552_o

Dit weekend stond er weer een dubbel crossweekend op het programma. Op zaterdag werd de GP Neerpelt verreden en op zondag de derde manche uit de Superprestige in Ruddervoorde. Twee totaal andere crossen maar beide met mooi resultaat. Een eerste plaats in Neerpelt en in Ruddervoorde belandde ik net naast het podium op de 4e plaats.

GP Neerpelt

Zaterdag ging ik van start in Neerpelt (C2). Het parcours in Neerpelt kende ik al van vorig jaar en het lijkt een beetje op het Texelse bos. Veel korte maar steile klimmetjes, los zand en ook wat passages over zware ondergrond. Een mooi maar ook snel parcours waar ik tijdens de verkenning meteen enthousiast over was. In het parcours zit een bekend grachtje welke ik dit jaar sprong en hier verschil hoopte te gaan maken. En dit gebeurde!

Vanaf de start ontstond er al snel een kopgroepje waarna ik alleen met Maud Kaptheijns kwam te rijden. Maud sprong het grachtje ook maar in de zandbak die volgde kon ik haar voorbij steken. De rest van de wedstrijd kon ik mijn voorsprong verder uitbouwen en de laatste ronde kwam ik met een halve minuut voorsprong door. Ik speelde op save en nam geen onnodige risico’s in de laatste ronde waarna ik met mooie voorsprong als eerste over de finish kwam. Ontzettend blij met mijn eerste Belgische overwinning! En wat stond er een enthousiast publiek langs de kant, echt te gek! Mijn weekend kon al niet meer stuk, maar zondags stond er nog een wedstrijd op de planning: de Telenet Superprestige Ruddervoorde.

Zie samenvatting:

Nipt naast het podium in Ruddervoorde

Op zondag reed ik de derde manche – waarvan ik de tweede trouwens oversloeg ivm Bern – van de Superprestige (C1) in Ruddervoorde. Mijn start was in tegenstelling tot de dag ervoor erg slecht: mijn voet schoot uit het pedaal. Sh*t, gewoon de tweede keer dat dit gebeurd dit seizoen. Maargoed, mijn inhaalrace begon dus vanaf de start. Elke ronde kon ik een stukje opschuiven waarna ik met nog iets meer dan 2 rondes te gaan in een groepje achtervolgend op de kopgroep kwam te rijden. Hier lag het tempo hoog en zo reden we richting de kopgroep. Toen we hier aansloten waren de eerste 2 al gevlogen (Marianne Vos (1) en Annemarie Worst (2)) dus met nog een ronde te gaan was het duidelijk dat wij zouden rijden om de 3e plaats. Ik hoopte op een sprint en nam hierdoor geen risico om aan te vallen. Kim van der Steene deed dit wel en sloeg daarmee een gaatje. Deze kreeg ik niet meer dicht en spurtte naar een 4e plaats. Zo’n vierde plaats is altijd een beetje zuur, maar inmiddels kijk ik terug op een goede wedstrijd en ben ik meer dan tevreden! Op naar de volgende wedstrijd: het Europees Kampioenschap in Rosmalen.

44903661_1735138679931447_2887539721787932672_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>