1e in NL Cup Honselersdijk en 1e keer in nieuwe teamkleding!

hons5

Samen met mijn moeder en Jukka vertrok ik vanmorgen richting Honselersdijk, waar een wedstrijd uit de NL Cup op het programma stond. Na een paar wedstrijden uit deze competitie te hebben gemist had ik weer veel zin om van start te gaan, en om mijn nieuwe Bed&Wheels Trek kleding te showen. Op het parcours van Honselersdijk reed ik al vaker een wedstrijd (zie 2011 & 2013) maar dit jaar was het parcours totaal anders dan destijds. Minder hoogteverschillen, veel technische elementen en meer draai- en keerwerk. En dit was een heuse uitdaging de eerste 2 rondes aangezien ik geen tijd had gehad voor parcoursverkenning.

Startveld

Het startveld bij de dames wat vrij klein aangezien er nog verschillende andere wedstrijden werden verreden in Duitsland, Oosterijk etc. Ik koos ervoor om toch in Honselersdijk van start te gaan, omdat ik denk dat het goed is voor de Nederlandse mountainbikesport om ook regelmatig een wedstrijd hier te rijden. Met opstellen kwam ik op de 2e startrij te staan, maar kon na het startschot al snel op de 2e positie aansluiten. Aangezien ik de ronde niet had verkend was het de eerste ronde goed opletten.

hons2

Wedstrijdritme en vorm

Het was lastig om gelijk in mijn wedstrijdritme te komen omdat ik het parcours nog niet kende. Al snel kwam ik in mijn wedstrijdritme en na zo’n halve ronde kwam ik op de eerste plek te rijden. Elke ronde wist ik mijn voorsprong te vergroten, en na een ‘korte’ wedstrijd van 1 uur en 10 minuten finishte ik op de 1e plaats (zie uitslag). Een mooie uitslag en goede test van mijn vorm voor de Benelux Cup die volgende week in Eupen op de planning staat.

hosn4

(foto’s) met dank aan mijn lieve mams die zelfs op moederdag haar fietsdag cancelt om met mij naar een wedstrijd te gaan. Loveyouloveyou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>