1e in Parkcross Maldegem

imgp (8)

Woensdagmiddag ging ik van start tijdens de Brico parkcross in Maldegem. Vorig jaar reed ik hier ook al mee, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten. Aangezien wij de heenreis alleen maar regen hebben gehad was ik verbaast dat het parcours er nog zo droog bij lag. De modderbanden konden in de auto blijven, want er stond weer een snel parcours parcours op het programma! 

Wachten op groen

Zoals de meeste crossen werd de start door middel van het groene licht gegeven. Dit keer duurde het wel heel lang voordat deze groen werd, ik werd er een beetje scheel van haha. Maar gelukkig mochten we toch nog van start en al snel ontstond er een kopgroepje van 4. Mijn benen voelden goed en ik ben al snel op kop gaan rijden. Er ontstond achter mij steeds een klein gaatje, en met nog 2 rondes te gaan was er achter mij een valpartij. Met mijn teamgenote Laura op plek 2 konden wij de laatste rondes een voorsprong nemen op de achtervolgsters. Ik had een voorsprong op Laura en kwam als eerste over de finish. Super blij met deze overwinning en op naar het weekend! Op zaterdag rijd ik de DVV Trofee in Lille en zondag staat de Superprestige in Hoogstraten op het programma.

 

Foto: Photopress.be

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>