1e in Tour du Feminin

Gisteravond werd de 3e Tour du Feminin verreden op het parcours van HRTC DOK. Samen met mijn moeder Simone vertrok ik met de zes uur boot richting Den Helder, waar we nog even rustig konden inrijden. De opkomst was iets minder groot dan de afgelopen wedstrijden, maar iedereen had zin om te koersen! Met een tropische temperatuurtje en keiharde wind reden we weer het gehele parcours van HRTC DOK. (Zie hier: Strava Tour du Feminin)

IMG_2777

Vanaf de start werd er afwachtend gereden en het tempo lag niet erg hoog. Er werd verschillende keren gedemarreerd maar een ontsnapping bleef uit. Met nog zo’n 12/25 rondes te gaan demarreerde Simone uit het peloton waarna een kopgroep van 3 ontstond: Simone, ik en Serina. De voorsprong op het peloton was niet heel groot en al snel leek het peloton weer terug te komen. Maar vlak voordat het peloton aansluiting vond zette ik de aanval in en Simone was de enige die kon meekomen.

IMG_2808IMG_2805

Onze voorsprong werd steeds groter. Van 15 – naar 25 seconden tot meer dan een minuut. We konden een hoog tempo aanhouden en de wedstrijd wedstrijd werd beslist met een sprint. Bij Simone kwam een kramp opzetten (net als mij in de vorige wedstrijd) en een sprint zat er niet meer in. Ik won de wedstrijd en mijn moeder werd tweede, whoehoe!

Dit weekend staat de Ronde van Den Burg op het programma. Vorig jaar reed ik een erg goede uitslag, veel zin in dit jaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>