1e plaats in EKZ Crosstour in Eschenbach

Denise Betsema EKZ Crosstour

Afgelopen weekend reisden wij weer af naar Zwitserland, waar de vierde wedstrijd uit de EKZ Crosstour op het programma stond. Het werd een echte moddercross en ik heb er alles aan gedaan om mijn leiderspositie te verdedigen. Ik ben dan ook super blij om na een spannende wedstrijd mijn handen in de lucht te mogen steken en op de eerste plaats te finishen!

Naar Zwitserland

Samen met mijn vader vertrok ik zaterdag ochtend vroeg vanaf Texel en aan het eind van de middag kwamen wij al aan in Zwitserland, waar wij bij vrienden konden blijven slapen. De volgende dag vertrokken wij richting het parcours welke op nog geen 15 minuten afstand was. Ook de Marlux-Bingoal camper was afgereisd naar Zwitserland, wat super fijn was want het regende hard en het zou een echte moddercross worden. Ik maakte me klaar in de camper terwijl mijn nieuwe Ridley fietsen ook werden klaar gemaakt door mijn vader & coach Tom.

48359344_897964583731902_3757646288607248384_o

#Keepitgreen

Ik stond als leidster van de EKZ Crosstour aan de start en het was mijn doel om deze positie vast te houden. Ik mocht op de eerste rij opstellen en had een goede start. Ik kon al snel de koppositie in de wedstrijd overnemen van Christine Majerus. Er zat een off camber – ofwel schuine kant – in die ook nog eens super modderig en steil was. Hier kon ik niet blijven fietsen, maar mountainbikster Nicole Koller kon dit wel, waarna ze bij mij kwam aansluiten. Al snel kreeg ik weer een voorsprong maar in ronde 2 kwam Elisabeth Brandeau aansluiten. Ik merkte dat zij alles had gegeven om de aansluiting te maken en ik besloot even af te wachten. Vlak voor de materiaalpost kreeg zij pech waarna ik weer alleen aan de leiding kwam te rijden. De laatste ronde ging ik met ruime voorsprong in, maar maakte een stomme fout na de off camber waarna Christine Majerus ineens wel weer heel dichtbij kwam. Het bleef de hele wedstrijd dus super spannend, elk foutje werd direct bestraft. Gelukkig maakte ik geen fouten meer in het laatste gedeelte van deze wedstrijd en kwam ik met 10 seconden voorsprong de finish over. Super blij met mijn overwinning en hiermee blijf ik dus leidster in de EKZ Crosstour!

De volgende wedstrijd uit de EKZ Crosstour is 2 januari in Meilen.

48183288_897965053731855_1160401855872761856_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>