1e plaats in GP Kivada Berlicum – NL Cup

17408180_10206447677030921_1604717541_o

Vandaag was het eindelijk zo ver! De openingswedstrijd van het mountainbikeseizoen 2017 werd verreden in Berlicum. Dit keer vertrok ik samen met oud teamie Lola, haar opa & moeder richting Noord Brabant, waar de eerste wedstrijd meetellend aan de NL Cup op het programma stond. Het parcours was anders en een stukje langer dan vorig jaar, wat het een parcours leuker maakte vond ik. Na een ronde te hebben ingereden had ik veel zin in de wedstrijd maar vond het ook erg gezellig om iedereen weer te zien! (Lotte, Lizzy, Sanne en alle andere meiden!) Jammer genoeg stond ik nog niet met mijn nieuwe teamkleding aan de start, maar wel met een heel goed alternatief van Bontrager. De bloemetjes + stripes combi :)

Start

Tijdens de opstelling werd ik als tweede opgeroepen, waarna ik een mooie plaats in het midden van de eerste startrij kon uitkiezen. Ik had geen verwachtingen van deze wedstrijd maar had vooral erg veel zin om het mountainbikeseizoen te starten. Toen het startschot klonk zat ik al snel op de derde positie (zie hier, thanks Sanne!) Het was een vrij lange start over het grasveld waarna ik al snel in het tweede wiel zat, achter Lizzy. Daarna draaiden we het bos in.

17359295_782078375302542_3231889092113089326_o

Versnelling

In de eerste bospassage merkte ik dat ik iets meer snelheid had op de technische stukken. Al snel kon ik de koppositie in de wedstrijd overnemen. Na een korte versnelling zag ik dat ik een kleine voorsprong had waarna ik door pakte. Het verschil op de nummer 2 werd elke ronde groter en met een flinke voorsprong werd ik vandaag 1e.

17407703_10206447677110923_2097445301_o
Super seizoensstart!

Deze overwinning geeft natuurlijk een erg goed gevoel om mijn seizoen mee te beginnen. Ik kijk terug op sterke wedstrijd en ik ga onwijs gemotiveerd komend seizoen in. Deze week vertrekken we richting Marseille om daar mijn eerste C1 mountainbikewedstrijd te rijden. Hopelijk zet dit goede gevoel deze week door in Marseille. Let’s rock and roll!

PS. Benieuwd hoe ik vorig jaar in Berlicum heb gereden? Check het hier.

Foto 1+3: Inez Cnossen 
Foto 2: Martin de Graaf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>