1e plaats in NL Cup Heeswijk-Dinther

Denise heeswijk-dinther

Vandaag ben ik eerste geworden in Heeswijk-Dinther, waar de zesde wedstrijd uit de NL Cup werd verreden! (: Het was erg warm, het parcours was mul en vlak, maar door het vele draai- en keerwerk waren er weinig herstelpunten. Vorig jaar won ik hier ook – kijk maar – dus ik wist enigszins wat me te wachten stond. Helaas kwamen wij (mijn sestra & ik) na alle verkeersdrukte te laat aan om het parcours nog te kunnen verkennen, dus de eerste ronde was weer een beetje opletten. Mijn start was slecht maar gelukkig kon ik dit nog goedmaken op de lange asfalt startstrook, waarna ik als 2e het bos indraaide en mijn wedstrijd echt kon beginnen.

Opletten maar

Het parcours van Heeswijk-Dinther had ik al eerder gereden, maar bestaat uit zoveel draaien en keren dat de eerste ronde flink opletten geblazen was. Dit zorgde in het eerste rondje wel voor wat stuurfoutjes, maar niet met veel gevolg want ik kon goed blijven aansluiten bij de nummer 1, Lizzy Witlox. Ik voelde dat mijn benen goed voelde en mijn tempo een stukje hoger lag. Na bijna 1 ronde kon ik wegrijden bij de nummer 1 en ik had gelijk een mooi gaatje. Er stonden 8 rondes op het ronde bord dus ik had nog heel wat rondes te gaan.

Voorsprong

Nadat ik de koppositie had overgenomen kon ik mijn voorsprong flink uitbouwen. Ik kwam al snel goed in mijn ritme en elke ronde zag ik mijn voorsprong groter worden. Met nog 2 rondes te gaan liep mijn voorsprong op tot 3 minuten. Ik kreeg de bel voor de laatste ronde, maar de andere dames werden al uit koers gehaald. Na zo’n 1 uur 17 en 8 rondes wedstrijd finishte ik op de eerste plaats. Het gevoel was goed en ik ben erg tevreden over de wedstrijd. De uitslag vind je hier. Op naar de volgende! De Jelenia Gora Trophy in Polen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>