1e in Norg!

Vanmorgen vertrokken wij met de 07.00 uur boot richting Norg. In Norg aankomen werden wij al snel bijgestaan door een heerlijk zonnetje. Ik moest om 11.37 uur starten en ik kon jammer genoeg het parcours niet meer verkennen omdat wij net te laat waren om nog te kunnen inrijden. Nadat we het parcours een beetje bekeken hadden, wat eigenlijk hetzelfde bleek te zijn als vorig jaar, moest ik al aan de start verschijnen.

Ik werd pas als een van de laatste naar voren geroepen waardoor ik op de één na laatste startrij stond. Maar gelukkig had ik een goede start waardoor ik meteen vrij vooraan zat in het eerste rondje. Het rondje dat volgde ging erg goed en ik zat in een groepje van drie mountainbiksters. Uiteindelijk moest ik een klein gaatje laten vallen omdat ik het tempo niet helemaal kon volgen en reed het rondje daarna iets rustiger. Maar desondanks mijn ‘dipje’ haalde ik dat rondje toch nog twee rensters in waarna ik weer helemaal in vorm kwam. Mijn benen waren weer prima en ik begon net zoals vorig jaar aan mijn inhaalrace. Het ging heel erg goed en ik kon uiteindelijk nog bij een groepje van twee rensters komen, waarvan ik één renster heb moeten laten passeren in de sprint.

Uiteindelijk ben ik gefinisht als 1e juniorvrouw, en als 9e in het totaalklassement. Dit had ik nooit verwacht aangezien we een sterk bezet deelnemersveld hadden en ik niet had verwacht dat ik zulke goede benen zou hebben. Ik ben ontzettend blij met deze prestatie. Volgende week is de eerste UCI internationale wedstrijd in Nieuwkuijk. Ik heb er zin in!

x

norg2

norg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>