2e in Kasteelcross Zonnebeke

imgp.php-3

Zaterdag was het eindelijk zo ver! Ik maakte mijn rentree in het Belgische Zonnebeke, waar ik een warm welkom kreeg. Wat voelde het ontzettend goed om weer terug in het veld te zijn, en zoveel support te mogen ontvangen. Na een zware wedstrijd – en een hectische week – was ik ontzettend blij om 2e te worden!

Warm onthaal

Tijdens mijn parcoursverkenning werd ik aan alle kanten vanuit het publiek welkom geheten. Dit was echt hartverwarmend! Nog nooit eerder reed ik de Kasteelcross in Zonnebeke maar ik was erg te spreken over het parcours. Een technisch en afwisselend parcours, met de nodige modderstroken. Op deze modderstroken was ik niet helemaal berekend, want tijdens de parcoursverkenning lag alles er een stukje droger bij. Maar het voelde erg goed weer door de modder te mogen rijden!

Laatste startrij

Aangezien ik geen UCI-punten meer had staan moest ik vanaf de laatste startrij van start. Dit maakte de eerste rondes tot een inhaalrace, wat soms best lastig was. Gelukkig was het parcours vrij breed waardoor het passeren gemakkelijker ging, en kon ik snel aansluiting maken met de kopgroep. De rondes die volgden hebben wij samen gereden waarna ik een kleine versnelling plaatste. Hierdoor ontstond er een kleine voorsprong maar na een paar foutjes werd deze weer tenietgedaan. In de laatste ronde bleef ik samen met Majerus over waarna zij mij het laatste loopgedeelte voorbij rende. Ik kon niet volgen en moest genoegen nemen met de 2e plaats, en hier ben ik dan ook zeer tevreden mee. Op naar de volgende: Parkcross Maldegem.

Foto: Photopress.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>