2e in Landgraaf! – Pearl Izumi Benelux Cup

Na mijn 8e plaats in Beringen had ik veel zin om weer een wedstrijd uit de Pearl Izumi Benelux Cup te rijden. Vandaag stond de tweede race uit deze wedstrijdenreeks op het programma in Landgraaf. Zaterdagavond vertrok ik samen met mijn moeder naar het zuiden des lands om de volgende dag al vroeg naar Landgraaf te vertrekken.

DSC_9107Foto: Erik van den Boogert

In Landgraaf aangekomen kon ik 2 rondes verkennen, wat ook echt nodig was. Gelukkig had ik een extra droge outfit meegenomen want na het inrijden was er al niets meer van de kleuren van mijn fiets te zien.. Eenmaal aan de start stonden we met een erg sterk deelnemersveld met dames uit Nederland, Belgie, Frankrijk en zelfs Turkije. Ik moest opstellen op de 3e startrij, wat betekende dat er 12 dames voor mij starten. De start was zo’n 300 meter over asfalt waarna we het (modderige) gras op draaiden. Ik kon op het asfalt al veel dames voorbij en kon aan de rechtkant van het grasveld de rest van de dames voorbij. Ik reed als eerste de beklimming in, met achter mij Annemarie Worst en Britt van den Boogert.

IMG_0657

| Bril: Oakley Radar EV – door Teambuilding Texel | Helm: Trek Bontrager Ballista – door  Govers |

Al snel merkte ik dat Annemarie iets sneller klom dan ik en daarom sloot ik aan op de tweede positie. Na zo’n halve ronde maakte ik een foutje waardoor Annemarie zo’n 20 seconden voor mij kwam te rijden. Na 2 rondes werd dit 30 seconden en kwamen Britt en Sophie von Bersword dichterbij mij. Ik had een klein dipje en pikte aan bij het groepje van deze meiden. Samen reden we ongeveer een half rondje, tot ik alleen kwam te rijden met Britt. We konden de rondes die volgden goed samenwerken maar de voorsprong van Annemarie had ik al te ver uit laten lopen en we hadden haar niet meer in het vizier. De strijd om de 2e en 3e plaats zou gaan tussen mij en Britt. In de laatste ronde reed Britt in de klim iets bij mij weg, maar op de vlakke stukken was ik steeds iets sneller. Jammer genoeg reed Britt met nog een halve ronde te gaan lek (mega balen Britt!), waarna ik weinig risico’s meer genomen om mijn 2e plaats te behouden. Ik kwam als 2e dame over de finish! Ontzettend blij met deze goede klassering, dit had ik nooit durven hopen! Zo cool!

DSC_9116Foto: Erik van den BoogertIMG_0668

De vorm begint steeds meer te komen, nog een paar weken trainen en dan staat het Nederlands Kampioenschap op het programma. Spannend! :)

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>