2e plaats finale Beneluxcup Sittard

dsc_4617

Na een super chill weekend met de kindjes & Sjoerd in Selfkant (net over de grens in Duitsland) reed ik vandaag de finale van de Beneluxcup in Sittard. Rondom het talentenpark in Watersley was een ontzettend gaaf parcours uitgezet. Zware klimmen, flinke afdalingen, rockgardens.. Eigenlijk zat alles in dit parcours. Zaterdagochtend kon ik het parcours al even verkennen voordat de eerste wedstrijden van de eerste dag  Pearl Izumi Cup begonnen. En op zondag – vandaag dus – stond ikzelf aan de start!

pic3

Met een sterk deelnemersveld elite dames gingen wij bergop van start tijdens deze laatste wedstrijd uit de Beneluxcup. Mijn start ging erg goed en ik kwam als eerste boven, waarna we gelijk het bos in draaiden. Lizzy Witlox kon mij hier nog net passeren waarna ik op de 2e positie kwam te rijden. Ik merkte dat mijn tempo hoger lag en ging Lizzy zo snel mogelijk voorbij. Annemarie Worst en ik kwamen daarna samen te rijden. Na een halve ronde moest ik een gat laten vallen op Annemarie waarna ik mijn tempo weer kon herpakken. Ondanks een paar foutjes bleef het verschil tussen Annemarie en mij tot de laatste ronde zo’n 20 seconden. Ik reed de gehele wedstrijd   op de 2e plaats en het verschil met de nummer 3 was al opgelopen naar ruim 2 minuten. Na ruim anderhalf uur wedstrijd kreeg ik eindelijk de bel. Deze laatste ronde nam ik geen risico’s meer om mijn 2e plaats te behouden en reed gecontroleerd de wedstrijd uit. Een 2e plaats voor mij in Sittard!

dsc_4340

Naast de wedstrijd maakten wij er dit weekend weer een gezellig family weekend van. Zo blijft het fietsen voor iedereen leuk 😉 In een prachtig huisje dat wij via Air B&B boekten zaten wij slechts 10 minuten van het parcours (net buiten Sittard) af. Vrijdag was de start & finish van de Enecotour in Sittard. Onwijs gaaf om alle teams voorbij te zien komen! Jukka en Wolf kwamen vooral voor Sagan en vonden het ook geweldig.  Een heerlijk weekend én ook nog eens een goede uitslag :)

pic2 pic1

In het algemeen klassement  van de Beneluxcup ben ik 7e geworden, aangezien ik verschillende wedstrijden heb gemist uit de Beneluxcup. Een paar wedstrijden in België en in Luxemburg heb ik niet gereden. Volgend jaar wil ik alle wedstrijden uit de Pearl Izumi Beneluxcup gaan rijden maar hier heb ik wel sponsoren bij nodig. Dus ben/ken jij iemand die wilt sponsoren!? Neem even contact op en misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen! 

_dsc5769Fietsfoto’s door Erik van den Boogert.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>