2e plaats in Nieuwegein

14572429_10202280814419599_417029759081115164_n

Vandaag reed ik de Districskampioenschappen van Noord-Holland, Zuid-Holland en midden Nederland. Dit was mijn eerste nationale wedstrijd veldrijden, de andere wedstrijden waren internationale veldritten. Daarom was ik erg benieuwd naar het parcours en mijn concurrentie! Eenmaal in Nieuwegein aangekomen kon ik het parcours door tijdgebrek niet meer verkennen. Maar wat ik ervan kon zien was het een modderige ronde over heel veel gras. Ik besloot de eerste ronde afwachtend te rijden, om geen onverwachte fouten te maken op dit onbekende parcours op de Nedereindse Berg.

Met ongeveer 40 dames stonden we aan de start van het Regio Kampioenschap. Ik stond zoals gewoonlijk niet op de voorste startrij, maar kon een plekje op nog nét de tweede rij uitzoeken. Toen het startschot klonk was er gelijk een valpartij, waar ik precies omheen kon sturen. De start ging over een gedeelte van de wielerbaan waar al flink tempo kon worden gemaakt. Als tweede draaide ik het veld in, waarna ik aansloot bij de nummer 1. Ik bleef in het tweede wiel rijden omdat ik de ronde niet kende. Toen we een onverwachte en erg modderige klim opreden ging ik samen met de nummer 3 in de wedstrijd onderuit. Esther – de dame voorop, ging er op dat moment vandoor. Ik probeerde het gat dicht te rijden, maar door de verschillende technische en modderige stukken was dit erg lastig. De voorsprong bleef voortdurend hangen op zo’n 10 seconden, maar ik had teveel moeite met de modderstroken om het gat kleiner te maken. Met nog 1 ronde te gaan deed ik nog een poging, maar door een fout ging ik bijna onderuit. Ik besloot deze laatste ronde geen risico’s meer te nemen om mijn 2e plaats veilig te stellen.

Hoewel ik had gehoopt op meer ben ik tevreden met mijn tweede plaats. Deze wedstrijd heb voor het eerst op een echt modderparcours gecrosst, en weer heb ik mijn fiets een stukje beter leren kennen. Veel zin in mijn volgende wedstrijd! Dit zal overigens niet de Rabotop mountainbikewedstrijd in Spaarnwoude zijn, maar volgende week de Internationale Grote Prijs van Rosmalen.

img_4367

Helm: Bontrager | Kleding: Bets Fietsen | Fiets: Trek Boone SLR | Sokken: Happy Socks | Schoenen: Bontrager | Bril: Oakley | Helm: Bontrager

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>