2e plaats in Soudal Classics Hasselt

01-12-2018: Wielrennen: Soudal Classics: Hasselt: Denise Betsema
01-12-2018: Wielrennen: Soudal Classics: Hasselt: Denise Betsema

Na mijn droomweekend vorige week stond ik deze week weer vol moraal aan de start in Hasselt. Vorige jaar reed ik hier al eens een goede wedstrijd, en ook tijdens de eerste Soudal Classics in Neerpelt dit jaar. Het parcours in Hasselt was iets anders dan vorig jaar, maar de klassieke beklimming zat er weer in. Tijdens de verkenning vroeg ik mij af wat de snelste manier was om boven te komen.. Met mijn fiets op mijn rug of toch naast de fiets lopen. Eigenlijk was het op beide manieren gewoon ontzettend lastig boven te komen, haha. Maar dat maakte het weer een uitdagend parcours en ik mocht ditmaal opstellen op de eerste startrij!

Van start..!

Ik was blij dat ik ditmaal vanaf de eerste startij mocht vertrekken, dit scheelt veel dringen. Maar mijn start was niet perfect waardoor ik alsnog in het gedrang terecht kwam. Gelukkig kon ik in deze eerste ronde rustig opschuiven naar voren en kwam als snel rond de 5e positie te rijden, tot… Mijn ketting eraf liep! Na een hobbelig stukje parcours liep mijn ketting eraf waarna ik zo’n halve minuut verspeelde om mijn ketting erop te krijgen. Dus daarna ging ik opnieuw van ‘start’ en begon aan mijn inhaalrace.

01-12-2018: Wielrennen: Soudal Classics: Hasselt: Denise Betsema

Inhaalmodus

Na mijn kettingproblemen probeerde ik zo snel mogelijk weer in mijn ritme te komen. Dit duurde eventjes maar na ongeveer een ronde had ik mij volledig herpakt. Ik was al een aantal rensters voorbij waarna ik terug op de 5e positie kwam te rijden. Elke ronde kwamen de achtervolgsters op de koploopster (Ellen van Loy, zij was al gevlogen!) dichterbij. Ik zette alles op alles om aan te sluiten en in de laatste ronde lukte dit. Hierna nam ik gelijk de koppositie van dit groepje over waarna er al snel een kleine voorsprong ontstond. Ik kwam op de 2e plaats in de wedstrijd te rijden en deze laatste ronde kwam koploopster Ellen ook ineens erg dichtbij. Ik zette nog alles op alles om haar bij te halen, maar dit lukte net niet. Op de tweede plaats kwam ik over de finish, waar ik erg blij mee ben! Toch nog een podium plaats, zo leuk!

SF180112-20004

Foto’s: Bart Hazen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>