2e plaats in Wereldbeker Pont-chateâu

imgp (6)

Zaterdagochtend vertrok ik met de zeven uur boot, want zondag stond alweer de één-na-laatste Wereldbeker in het Franse Pont-Chateâu op het programma. Deze wedstrijd kende ik alleen van TV en ik was erg benieuwd wat ik ervan zou vinden. Na de parcoursverkenning op de wedstrijddag was ik gelijk enthousiast! Een glooiend parcours met de nodige hoogtemeters en snelheid, echt iets voor mij!

Van start

Met de start kon ik goed wegkomen maar vervolgens schoot ik hard uit mijn pedaal, waarna ik de eerste ronde toch flink moest gaan inhalen. Daarna ontstond er al snel een grote kopgroep, want op de weg viel het tempo steeds een beetje stil. Het bleef op deze manier echt een spannende wedstrijd en met nog zo’n 2 rondes te gaan konden Marianne Vos, Maud Kapthijns en ik toch een kleine voorsprong pakken. Ik voelde me goed en besloot de laatste ronde de koppositie te nemen. Maar op het juiste moment plaatste Marianne haar aanval en deze kon ik niet beantwoorden. Ik werd tweede! Super blij met deze mooie podiumplaats, op naar de laatste Wereldbeker komend weekend in eigen land (Hoogerheide).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>