2e plaats op Benelux Kampioenschap Nieuwkuijk

DSC_9400

Gisteren ging ik van start tijdens de Beneluxcup en tevens Benelux Kampioenschappen in Nieuwkuijk. Vorig jaar stond ik in Nieuwkuijk nog aan de start van het Nederlands Kampioenschap, dus het parcours zat nog fris in mijn geheugen. Een regenachtig weekend zorgde ervoor dat er op 2e Paasdag een flink modderig parcours was ontstaan. En dat zijn mijn favoriete omstandigheden! :)

_DSC7241

Ik kende dit keer een goede start en wist gelijk de kop positie te pakken. Na zo’n 5 minuten nam Anne (Terpstra) over waarna ik nog zo’n halve ronde kon bij blijven. Na een flinke tempoversnelling van Anne moest ik wat gas terugnemen. Ik bleef een aantal rondes op zo’n 50 seconden achterstand rijden, tot ik de laatste rondes last kreeg van opkomende kramp. Ik paste mijn tempo aan een verloor hierdoor flink wat extra tijd. Mijn voorsprong op de nummer 3 liet dit toe, maar daardoor verloor ik meer tijd op Anne dan ik had gehoopt.

DSC_9461

_DSC7213

De kramp zal vast en zeker te maken hebben met mijn (nog steeds) beurse bovenbenen die ik overhield aan mijn val in Beringen. Daarom kijk ik terug op een goede wedstrijd en heb veel zin in de komende wedstrijden. De volgende mountainbikewedstrijd is op 21 mei in Eupen waar de derde mache uit de Beneluxcup wordt verreden. Zaterdag sta ik aan de start van de Omloop van Borsele, mijn eerste wielerkoers voor het Regioteam N-H.

Foto’s: Eric van den Boogert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>