3e in Beneluxcup Houffalize

20451840_1285725058216254_3768717124605402419_o

Na twee maanden stilte in de Beneluxcup stond zondag de 4e wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd werd verreden op het ontzettend uitdagende parcours in Houffalize. Nog nooit eerder reed ik in Houffalize, maar ik kende de verhalen over dit heftige parcours. En die bleken meer dan waar te zijn..

Parcours verkenning

Na een reisje van zo’n 400 kilometer kwamen we zaterdag aan in de Ardennen. We verbleven in het hotel aan het parcours, dus vanuit het hotel kon ik zo het parcours oprijden. Heel relaxed! Zaterdagavond verkende in het parcours maar had hier eigenlijk te weinig tijd voor. Het begon al donker te worden, dus de verkenning ging een beetje overhaast. Mijn eerste indruk van het parcours was natuurlijk ‘heftig!’, maar ik was ook super enthousiast! Want wat een gave ervaring en wat kon ik daar veel leren! Volgend jaar plakken we er zeker een paar dagen extra aan vast.

DSC_4526

Heftige race

Zondag stond ik met een sterk deelnemersveld dames aan de start. De eerste ronde bestond uit een lange startklim gevolgd door een halve ronde parcours. Ik had een erg goede start en kwam gelijk op de eerste positie te rijden. Omdat ik het parcours niet goed genoeg had verkend liet ik me zakken naar de 2e plaats om vanuit die positie het bos in te gaan. Na een paar minuten kwam de meest gevreesde afdaling van Houffa en nam ik de verkeerde lijn waarna ik over te kop ging. Ik kwam op de 3e positie te rijden en maakte al snel het verschil op de nummer 2 goed. Deze positie wist ik lang vol te houden tot ik er weer bij ging liggen. In de 1 na laatste ronde maakte ik een flinke val na de drop-off, waarmee ik veel tijd verloor (en flink gehavend was). Inmiddels was ik ook nog gepasseerd door de nummer 3 in de wedstrijd en nam ik nu deze positie in. Na een heftige wedstrijd en de nodige valpartijen ben ik ook als 3e gefinisht. Ik kijk met een goed gevoel terug op deze race. Mijn benen voelden erg goed, het parcours was vette ervaring en ik heb mijn eerste plaats in het algemeen klassement van de Beneluxcup weten te behouden. Op naar de volgende wedstrijd: de SsangYong Beneluxcup in Kluisbergen!

20451840_1285725058216254_3768717124605402419_o

Foto 1 + 3: Anneke van Asselt
Foto 2: Erik van den Boogerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>