3e plaats MPL Stappenbelt Trophy in Apeldoorn

0W8B9603

Vandaag stond ik aan de start van mijn 2e mountainbikewedstrijd van dit seizoen, de MPL Stappenbelt Trophy in Apeldoorn. Toen we vanmorgen in de stromende regen Wolfje naar opa & oma brachten was ik heel benieuwd hoe het weer in Apeldoorn zou zijn. Over het algemeen hadden we de hele reis regen dus het parcours zou er vast en zeker modderig bij liggen. In Apeldoorn aangekomen bleek dit gedeeltelijk te kloppen. Er was een mooi parcours uitgezet met steile klimmen, afdalingen, drop-offs en technische passages. Echt iets voor mij.

0W8B9666

We stonden (in de regen) aan de start met een sterk deelnemersveld dames. Ik mocht starten op de tweede startrij en kon een goed plekje uitzoeken. De start vond plaats op een smal stukje parcours maar ik kon doordat we eenmalig een lusje over een grasveld¬†reden gelijk goed naar voren komen.¬†Met een groepje van zo’n 7 dames reden we voorop het bos in. Daar werd eigenlijk gelijk het verschil gemaakt door Annemarie Worst en Anne Terpstra. Ik zat rond de 6e positie en kon zo snel niet naar voren komen om aansluiting te vinden. Ik haalde nog wat dames in en na ongeveer een halve ronde reed ik op de 3e plaats. Mijn benen voelde goed en ik voelde me sterk dus probeerde de meiden voor mij in het vizier te houden. Al snel zag ik dat Annemarie een voorsprong had en kon ik alleen Anne nog voor mij zien. De laatste 2 rondes heb ik nog geprobeerd om het gat dicht te rijden maar dit was echter net te groot. Ik finishte op de 3 plaats! Ik ben ontzettend blij met deze klassering, achter namen als Annemarie Worst en Anne Terpstra! Op naar de volgende wedstrijd: de eerste wedstrijd uit de Pearl Izumi Cup in Beringen.

0W8B9762

Foto’s met dank aan John Veenstra!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>