4e plaats in Beneluxcup Zoetermeer

Vandaag ging ik van start tijdens de 5e wedstrijd uit de Pearl Izumi Beneluxcup in Zoetermeer. We stonden aan de start met een sterk deelnemersveld waaronder Anne Terpstra, de nummer 15 op de Olympics! Ik had veel zin in de wedstrijd en was benieuwd hoe ik me staande zou houden tussen deze dames. We vertrokken vanmorgen vroeg al met de 07 uur boot zodat ik nog zou kunnen inrijden voordat de junioren van start gingen. Tijdens het inrijden was ik verrast door alle technische elementen in het parcours, heel anders dan zo’n 6 jaar geleden toen ik daar reed! Veel houten elementen in het parcours (afdalingen, ‘hindernissen’) en vooral heel veel steile afdalingen én hele pittige klimmen. Vol spanning stond ik aan de start..

14138840_685974138234791_3701101041800172200_o

Sokken: Happy Socks | Helm + schoenen: Bontrager

Tijdens de start kon ik erg goed wegkomen. Ik kon gelijk het 4e wiel houden en al snel reden we met een groepje van 3; Annemarie Worst, Anne Terpstra en ik. Na ongeveer een half rondje reed Anne – die duidelijk erg goed in vorm was! – weg bij het groepje. Sophie von Bersword kon aansluiten en even reden wij met zijn 3en. Annemarie Worst reed op een klim weg en samen met Sophie vervolgde ik de wedstrijd. In de technische passage in het bos moest ik door een stom foutje van de fiets af waardoor ik de aansluiting met Sophie miste. Hierna had ik moeite om weer in mijn ritme te komen en kon Sophie niet meer achterhalen.

14102823_685975374901334_3722821728887387030_o

De rest van de wedstrijd was zwaar maar na een gelletje kon ik weer in mijn ritme komen. Ik reed de wedstrijd uit en kon mijn 4e plaats behouden. Niet waarop ik gehoopt had maar meer zat er niet in vandaag. Op naar de volgende wedstrijd: Het Nederlands Kampioenschap Streetrace in Oldebroek. Ik ben heel benieuwd hoe dit uit zal pakken, ik ben een leek op Streetrace gebied. We will see..

IMG_3647

Pet: Maloja | Kleding: Bets Fietsen

Foto 1+ 2 met dank aan Gerard Keijsers | Foto 3 met dank aan Simon Druif

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>