4e plaats op het Nederlands Kampioenschap

37736704_2106045862996294_761997674428760064_o

Al een tijdje keek ik ernaar uit.. Het Nederlands Kampioenschap mountainbiken! Zondag was het eindelijk zo ver. Na slechts 1 wedstrijd op de mountainbike te hebben gereden dit seizoen, vertrok ik zaterdagmiddag naar Apeldoorn. Tijdens de parcoursverkenning was ik ontzettend enthousiast, tot ik halverwege mijn (onee: mijn moeders AAARGH) carbon velg en band kapot reed. Super mega stom en heel veel gebaal later werd er zondagochtend op de valreep een wiel gebracht vanaf Texel en ging ik van start bij de elite dames.

Stof happen

Zondag om half twaalf s’morgens klonk het startschot. Vanaf de eerste startrij ging ik van start en kon ik na de eerste bochten al snel opschuiven naar de 5e plaats. Mijn benen voelden gelijk ontzettend zwaar en ik besefte me al snel dat dit niet de benen waren waarop ik had gehoopt. Daarnaast had ik ook maar de helft van het parcours kunnen verkennen dus ik werd tijdens de wedstrijd nog een aantal keer verrast, haha.
Twee rondes heb ik in het wiel gezeten op de 5e positie. Daarna kon ik eindelijk in mijn ritme komen en sloeg al snel een gaatje met mijn concurrente op inmiddels de vijfde positie. De rest van de wedstrijd reed ik een solide race en moest genoegen nemen met de 4e plaats.

37609477_1020677201441353_7792445386601267200_o

Wedstrijdritme

Ik kijk terug op een ontzettend leuke wedstrijd, want kampioenschappen hebben natuurlijk altijd iets extra’s. Daarnaast was het weer ontzettend goed, veel aanmoediging en bovenal was er een uitdagend parcours neergezet. De 4e plaats is natuurlijk altijd een beetje dubbel, want het is het eerste plaatje náást het podium.. Maar dit keer ben ik daar tevreden mee.

Foto 1: Femke Kuijpers Fotografie | Foto 2: Cees Sinke

2 Comments

 • Hi,

  ik ben 151 cm en vroeg me af of de trek procaliber 9.7 hardtail waar je op rijdt in 13,5” oftewel 15” met 27,5 inch wielen voor mij de beste keus zou zijn. Nu rij ik nog op een 26 inch Gary Fisher in 13,5 inch met 26 inch wielen.

  Dank voor je bericht,

  Chantal

  • Denise says:

   Hoi Chantal,

   ik ben zelf 1,65 en rijd op 15″ met 27,5 inch wielen. Ik denk dat je op een 13,5″ het beste uit de voeten zou kunnen! Dan klopt de geometrie meer lijkt me :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>