4e plaats op het Wereldkampioenschap veldrijden..

imgp (7)

Zaterdag om 15 uur was het dan eindelijk zo ver! Ik ging van start op het Wereldkampioenschap veldrijden in het Deense Bogense. Een parcours gelegen aan zee, over een dijk en met veel rechte vlakke stukken. Een parcours die me een beetje deed denken aan het eiland, ik had er zin in!

Startrij 1

Inmiddels sta ik 5e in de UCI-ranking dus mocht ik opstellen op de eerste startrij. Toen het licht op groen sprong kon ik goed wegkomen en al snel kwam ik rond de 6e positie te rijden. Op de eerste klim wilde ik graag vooraan zitten dus schoof ik snel door naar voren waarna ik als eerste aan het steile klimmetje kon beginnen.

Snelheid en wind

Het parcours lag er ondanks de modder toch snel bij. Maar in combinatie met de wind viel het toch steeds weer stil op de weg waarna er steeds weer groepjes ontstonden. Eventjes ontstond er een gaatje tussen Sanne en mij – en de achtervolgende groep hierachter. Maar zoals bijna de gehele wedstrijd kwam het op de weg steeds weer samen en bleven wij rijden met een kopgroep van 5 á 6 rensters.

Topvorm

Op een Wereldkampioenschap probeert iedereen in topvorm aan de start te verschijnen. En dat merkte ik! Het niveau tijdens deze wedstrijd was echt hoog, en iedereen oogde ontzettend sterk. Natuurlijk probeerde ik hier en daar weg te komen, maar dit betaalde zich in de laatste ronde terug. Deze laatste ronde kwam ik echt wat kracht te kort om aan te kunnen sluiten. Na een super zware (én koude!) wedstrijd kwam ik als 4e over de finish. Natuurlijk vond ik dit toch wel zuur, net naast het podium.. Maar inmiddels kijk ik met een goed gevoel terug om mijn eerste WK. Want wauw, dit had ik aan het begin van het seizoen toch nooit kunnen denken!

Foto: Photopress.be

3 Comments

 • Jan says:

  Beste Denise,

  Het zou mooi zijn als je niet alleen kijkt naar het resultaat(de uitslag),maar vooral ook hoe die tot stand komt. Je rijdt in je eerste WK veldrijden tegen ervaren rensters als bv. Marianne Vos die reeds 13 maal aan een WK deelnam en 7 maal wereldkampioen werd.. Lucinda Brand won reeds grote koersen in Italië en ook Sanne Cant was meerdere malen laureaat op een WK. Als je dan in zo’n sterk veld-in je eerste WK vierde wordt(na heel veel kopwerk!),dan vind ik op goede gronden dat je het meer dan uitstekend hebt gedaan. Je kunt niet van jezelf verlangen dat je vanaf je eerste WK al over een pak ervaring beschikt. Dat op een WK-podium komen niet zo gemakkelijk is blijkt uit cijfers. Richard Groenendaal- toch een top veldrijder kwam in 15 WK-deelnames ‘slechts’ drie maal op het podium. Hij werd ook eens 17e(1997) , 24e (2001)……38e (2009) , maar ook 2e(1994), 2e (1995) en triomfator …1e dus in 2000. Als ik dus naar je wedstrijd kijk en de uitslag vanuit een breder perspectief bezie dan vind ik dat je goed gepresteerd hebt.Er is alle reden om heel tevreden te zijn over je geweldige seizoen en ook over je eerste optreden tijdens het WK in Bogense

 • Wietse Venekamp says:

  Hallo Denise, als vaste Texel-bezoeker heb ik genoten van jouw instelling tijdens het WK in Denemarken. Knap dat je regelmatig de koppositie wist te halen. Met op het einde een prima vierde plaats. Daar mag je best trots op zijn.. Ik denk dat de eilanders ook met trots jouw wedstrijd hebben gevolgd tijdens jouw eerste WK. Gefeliciteerd en veel succes verder. WV. uit Roden

 • gi says:

  En dan nu gaan voor die eerste plaats.Fijn je terug te zien in het peloton ik miste je vechtlust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>