5e in 3 Nations Cup Spaarnwoude

37609477_1020677201441353_7792445386601267200_o (1)

Zondag was het ein-de-lijk zo ver! Mijn eerste mountainbikewedstrijd stond op het programma! Met de hele familie vertrokken wij naar Spaarnwoude waar ik aan de start stond van de 3 Nations Cup (voorheen Benelux Cup) UCI1.2. Er was een uitdagend parcours neergezet en met een sterk en groot deelnemersveld elite dames stonden we aan de start. So let’s go!

Hoogtemeters!

Het parcours van Spaarnwoude was totaal anders dan ik gewend was. Er zaten onwijs veel hoogtemeters in voor Nederlandse begrippen en was technischer dan ik had verwacht. Een Benelux-waardig rondje was het zeker. Met de parcours verkenning was ik erg enthousiast maar ik merkte dat ik met klimmen toch het verkeerde verzet op mijn mountainbike had zitten, want in een kleine versnelling klimmen was er niet bij. Verder zaten er leuke technische passages in het parcours en ook een rockgarden. Een ontzettend leuk parcours!

w1
Aan de aanmoediging kon het niet liggen zondag <3

Let’s go!

De startopstelling ging op UCI volgorde en na een klein misverstand door mijn bijschrijving mocht ik dan toch op de tweede startrij plaatsnemen. Mijn start was goed en al snel zat ik op de tweede positie! Een kopgroepje van zo’n 4 rensters ontstond al snel en na ongeveer een halve ronde begon het echte klimwerk. Na een stom foutje schoot ik met mijn voet uit het pedaal en stootte mijn knie tegen het stuur. De hele wedstrijd bleef ik hier wat last van houden en met klimmen kon ik door het grote verzet niet echt in mijn ritme komen. Een kwestie van wat slechte voorbereiding maar ik was blij dat ik hier nu achter kwam in plaats van bijvoorbeeld tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Podium

Meer dat een 5e plaats zat er niet in zondag. Naar omstandigheden was ik hier tevreden over, en gelukkig (voor Wolf!) mocht ik met mijn 5e plaats ook nog plaatsnemen op het podium. Mijn volgende wedstrijd zal weer een ‘dorpenronde’ zijn hier op het eiland: De Ronde van Oudeschild. Een update van mijn wedstrijdkalender vind je hier.

Foto 1: Kevin Kempf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>