5e in GP Hasselt

hasselt cyclocross 2017

Gisteren ben ik vijfde geworden in de GP Hasselt. Na een weekje rust was ik erg benieuwd hoe ik ervoor zou staan. Met twee mooie trainingsweken achter de rug stond ik vol moraal aan de start in Hasselt. Mijn doel was om zoveel mogelijk punten binnen te slepen, want een aantal toppers trainden in Spanje dit weekend. Hasselt is een UCI 1.1 cross dus hier konden een flink aantal punten worden verdeeld. Top 5 te rijden daar had ik op gehoopt, en dat is gelukt!

Parcours

Het was een vrij afwisselend parcours maar ik was niet heel enthousiast. Er zat een super steile en mulle (loop) klim in, vlak na de start. Deze moest je klauterend omhoog en dit was ook het enige hoogteverschil in het parcours. Verder was het veel draaien en keren en natuurlijk zaten er balkjes in. Na de balkjes een groot stuk modder waar je tot je enkels door moest lopen, en dit alles was afgewisseld met wat rechte stukken. Ik weet niet helemaal waarom, maar het rondje lag me niet helemaal.

Wedstrijd

Toen het startlicht op groen sprong kon ik redelijk wegkomen maar in de eerste bocht zat ik gelijk bovenop een valpartij. Hier verloor ik – en ook veel andere dames achter mij – flink wat tijd. De 6 koplopers waren al vertrokken maar gelukkig kon ik al snel weer aansluiten bij de dames voor mij. De eerste rondes voelden mijn benen niet zo goed, maar na zo’n 20 minuten koers voelden ze gelukkig stukken beter. Met nog 1 ronde te gaan kwam ik met zijn tweeën te rijden, en geen van ons redde het om verschil te maken. De sprint om de vijfde plaats won ik, een klassering waar ik erg blij mee ben.

Next ->

Mijn volgende wedstrijd is zaterdag alweer. Dan rijd ik een UCI 1.1 wedstrijd in Kolin, Tsjechie. Veel zin in deze wedstrijd, en mijn doel is om met zoveel mogelijk UCI-punten naar huis te gaan. Op naar zaterdag, stay tuned!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>