5e in Kiremko nacht van Woerden

22499081_806114809573399_4850908023499458040_o

Gisteravond heb ik de Kiremko nacht van Woerden gereden. Een echte kermiscross in het centrum van Woerden welke ook nog eens in het donker werd verreden. Een wedstrijd in het donker, wat een gave ervaring is dat zeg! Het parcours was zo goed als verlicht, maar op sommige stukken parcours was het nog best wel donker. Door de regen was het parcours op sommige delen flink nat geworden dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden!

Into the night

Tijdens het inrijden was het nog schemerig maar toen om 19.40 het startschot klonk voor de elite dames was het helemaal donker. Ik had gelukkig geen last van nachtblindheid :p en merkte dat ik tijdens het inrijden voor de start al helemaal was gewend aan het donker. Ik had veel zin in de wedstrijd en mocht vanaf de 2e startrij vertrekken. Mijn start kon beter, maar gelukkig kon ik snel een top-10 positie innemen. Daarna kon ik steeds weer wat plekjes opschuiven, waarna ik samen met Lucinda Brand om de 4e plaats reed. De laatste 2 rondes reed ik samen met haar en ik hoopte de laatste technische passage nog te kunnen inhalen. Dit lukte me niet en de sprint om de 4e plaats won Lucinda. Een 5e plaats voor mij in deze UCI 1.2 wedstrijd.

Cross weekend

Komend weekend staat er weer een druk cross weekend op het programma. Op zaterdag rijd ik de Grote Prijs van Rosmalen UCI 1.1 en op zondag sta ik aan de start van de Superprestige in Ruddervoorde. Can’t wait!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>