6e in Superprestige Gieten

_68A0840

Zondag was het dan eindelijk zo ver: de eerste wedstrijd uit de Superprestige stond op het programma! Deze wedstrijd werd verreden in het Drentse Gieten. Op dit parcours reed ik twee jaar geleden mijn eerste crosswedstrijd en het parcours was dus bekend terrein. Dit jaar was er een extra trap opgenomen in het parcours en verder bestaat het parcours uit.. Heeel veel zand. Tijdens de parcoursverkenning had ik veel plezier in het rondje, en ik stond met veel moraal aan de start. Maar ook met veel zenuwen, want zo’n eerste wedstrijd tussen mijn Nederlandse en Belgische concurrentes is toch wel echt spannend. Aan het publiek kon het in ieder geval niet liggen, want wauw.. Wat een aanmoediging kwam er mee van Texel!

Eerste Superprestige wedstrijd

Er stond een sterk deelnemersveld aan de start van deze eerste Superprestige wedstrijd. Helaas paste ik precies niet meer op de tweede startrij en daarom vertrok ik vanaf startrij 3. Mijn start was erg slecht en ik schoot twee keer uit mijn pedaal. Op ongeveer de 40e positie kwam ik de eerste bocht door. Gelukkig heeft Gieten een lange aanloop tot de eerste bospassage en hier kon ik nog veel plekken opschuiven naar voren. De eerste doorkomst reed ik op de 11e plaats en elke ronde kon ik weer wat dames inhalen. Uiteindelijk kwam ik als 6e over de finish en hier ben ik erg tevreden mee! Content met mijn vorm en voor nu.. Op naar mijn eerste Wereldbeker van dit jaar! De World Cup in Bern, Zwitserland!

Foto’s: Jacquelien van der Star

 

_68A0871

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>