6e op Nederlands Kampioenschap XCO in Landgraaf

_DSC8994

Op zondag 16 juli stond ik aan de start van een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen! Het Nederlands Kampioenschap mountainbiken. Op zaterdag vertrokken wij naar het parcours, met onze Bed&Wheels camper. Wij stonden op een leuke camperplaats aan het parcours, dus s’middags kon ik vanuit de camper gelijk het parcours oprijden. Een rondje met veel hoogtemeters en technische passages, afgewisseld met lange stukken gras- en bospaden. Hoewel ik vorig jaar erg enthousiast was over het parcours in Landgraaf, voelde ik aan mijn benen dat het dit jaar een zware wedstrijd zou worden. En of dat het werd.. Zware klimmen, loodzware benen en een nog zwaarder hoofd. Ik had mijn dag niet.

Tijdens het verkennen van het parcours voelde ik zaterdag al dat mijn benen niet erg goed voelde, het vele klimmen hakte er echt in. Maar ik was toch best enthousiast over het parcours, want het was in tegenstelling tot het NK van vorig jaar een uitdagend en leuk rondje. Vorig jaar reed ik goed in Landgraaf dus ik had stille hoop voor de volgende dag. Zondags voelde mijn benen nog hetzelfde als de dag ervoor. Ik miste power in mijn benen.. (Inmiddels denk ik dat mijn gebrek aan kracht op dit parcours ook af te leiden is uit het feit dat ik de weken ervoor mijn voeding drastisch heb veranderd)

Tijdens het opstellen werd ik al snel naar voren geroepen. Ik mocht op de voorste startrij opstellen en was hier erg blij mee, want de startstrook was niet erg breed. Toen het startschot klonk was ik snel vertrokken en nam al snel de 4e positie in. Er ontstond al snel een groepje van zo’n 6 rensters op weg naar de eerste klimmen. Ik voelde mezelf op de rechte stukken krachtig maar toen ik aan de eerste klim begon wist ik dat het niet mijn dag zou zijn. Mijn benen deden niet wat ik wilde. Ik kreeg ze amper rond en na flink afzien wist ik samen met Kiki voor de 6e plaats te rijden. Na een aantal rondes kwam ik toch enigszins in mijn ritme en wist nog dicht bij de nummer 5 te komen. Inmiddels was ik in de laatste 2 rondes de achterblijfsters aan het inhalen en de laatste ronde zorgde mijn inhaalmanouvre voor een valpartij waar ik veel tijd mee verloor. Uiteindelijk ben ik gefinisht op de 6e plaats. Ik ben helemaal niet tevreden met deze uitslag en zeker ook niet over mijn wedstrijdverloop. Maar snel vooruitkijken naar de volgende wedstrijd.

DSC_3791

Foto’s: Erik van den Boogerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>