6e plaats in Leuven

5356b52d-147d-4958-a326-6a8131ec1844

Zondag reed ik voor de tweede keer de Soudal Classics in Leuven. Ook vorig jaar stond ik hier aan de start en ik had veel zin om hier ook dit jaar een mooi resultaat neer te zetten. Ik kende het parcours al en was hier vorig jaar erg enhousiast over. Ook dit jaar was het parcours leuk en snel, en  met veel moraal stond ik aan de start van de GP Leuven.

Bospassages en snelheid

Het rondje in Leuven is erg snel, met veel gras en vooral heel veel asfalt. Dit wordt afgewisseld met verschillende bospassages maar de snelheid ligt erg hoog op dit parcours. Vorig jaar reed ik hier een mooie uitslag (8e) en ik had er veel zin in om dit jaar weer een beter resultaat neer te zetten. Na het parcours verkend te hebben nam ik rustig de tijd tot ik van start kon gaan in deze Soudal Classics.

Groen licht!

In de Soudal Classics vertrek je meestal op het groene licht. Ontzettend snel zat ik in mijn pedaal en ik had eindelijk een goede start. Maar na een paar keer goed aanzetten schoot ik alsnog uit mijn pedaal (GRRRRR). Alsnog kon ik goed terugkomen en sloot al snel aan op de 7e plaats. De eerste ronde kon ik dit goed volhouden en al snel kwam ik op de 5e positie te rijden. Maar al na 2 rondes kreeg ik een dip – iets wat ik niet vaak heb – en moest even wat gas terugnemen. Daarna kwam ik op de 6e plaats te rijden en kon helaas niet meer opschuiven naar voren. Een zesde plaats was het hoogst haalbare.

Dubbel gevoel na de wedstrijd

Het gevoel na de wedstrijd was dubbel. Mijn benen waren niet goed en daarvan baalde ik, want met een goede dag had ik op dit parcours en hele mooie uitslag kunnen neerzetten denk ik. Maar omdat ik wel alles eruit heb gehaald wat erin zat zondag ben ik toch tevreden met mijn 6e plek. Meer had er voor zondag niet ingezeten.

a8f44a3f-449c-44cc-8298-1e3ed76a7e72

Foto’s: TFoto.be

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>