7e op Nederlands Kampioenschap veldrijden in Sint-Michielsgestel

15875228_762335003932037_6706582578829284584_o

Gisteren reed ik het Nederlands Kampioenschap veldrijden in het Brabantse Sint-Michielsgestel. Aangekomen op het parcours maakten wij eerst mijn fiets in orde. Van Kyle Agterberg (NL selectie) mocht ik namelijk een wielset met tubes lenen. Toen mijn fiets gereed was gemaakt kon ik het parcours gaan verkennen. Een cross met veel gras afgewisseld met veel technische bospassages, barriers, een zandbak en trappen. En tijdens het inrijden kon ik ook gelijk wennen aan het rijden met tubes: een wereld van verschil! Het parcours lag me goed en ik had veel zin in de wedstrijd.

Start

De dames reden de afsluitende wedstrijd dit keer, nog na de elite heren. Nadat Matthieu van der Poel had laten zien hoe het moest was de beurt aan de dames. Ik werd verrassend snel naar het startvak geroepen, en kon opstellen op de tweede startrij. Ik had een goede start en kon gelijk wat plaatsen naar voren doorschuiven. Voordat wij het bos indraaiden zaten er nog wat dames voor me die mij ophielden. Ik kon hier lastig inhalen en verloor gelijk wat tijd op de dames voor mij. Waar ik kon probeerde ik dames in te halen waarna ik al snel rond de 6e positie lag.

Mooi parcours

Het parcours lag mij wel, het draaien en keren ging me erg goed af. Hoewel ik elke ronde meer begon te wennen aan de tubes voelde ik me erg zeker op de fiets. Het technische gedeelte ging me erg goed af, we hadden de perfecte bandenkeuze gemaakt. Vanaf de tweede ronde reed ik samen met 2 andere dames. Ik merkte dat ik sterker was in de bospassages maar Geerte Hoeke reed iets sneller op de grasstroken. Met nog 1 ronde te gaan kon Thalita de Jong (wereldkampioene red.) bij ons aansluiten waarna ze op de grasstrook een voorsprong pakte en naar plek 5 reed. In de bospassage leken we weer iets dichterbij te komen maar na een stuurfout van mij lukte het op een paar meter na niet de aansluiting te maken met de nummer 6. Dit resulteerde in de 7e plaats voor mij op het Nederlands Kampioenschap veldrijden. Marianne Vos won deze wedstrijd. De samenvatting vind je hier.

Tevreden met resultaat

Na de teleurstellende wedstrijd van woensdag in Surhuisterveen was ik super gemotiveerd om op het NK een goede uitslag te gaan rijden. En dat is gelukt! Ik ben erg blij met mijn 7e plaats maar kijk zeker uit naar meer! Op zaterdag 21 januari staat mijn volgende crosswedstrijd op het programma, de Internationale cyclocross Rucphen C2. Voor mijn complete kalender verwijs ik je naar het kopje ‘kalender‘ hierboven.

15895871_1333804633309091_7564210410342611978_o

Foto 1: Gerard Keijsers / Foto 2: Ludo Nagels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>