7e plaats in Wereldbeker Hoogerheide

2019-cyclocross-world-cup-hoogerheijde-135719

Gisteren reed ik alweer de laatste Wereldbeker van dit seizoen, en dit keer in eigen land. Zondag om 13.30 u ging ik van start in de GP Adri van der Poel in Hoogerheide. Een super zwaar modderparcours waar ik gisteren een 7e plaats binnenhaalde. Na een dagje niet helemaal fit te zijn geweest was ik erg blij met dit resultaat!

Mudfest in Hoogerheide

Het was weer een echt mudfest tijdens de cross in Hoogerheide. Het parcours was hierdoor super zwaar en er waren vrijwel geen herstelstukken. Deze week had ik last van een verkoudheid en ik merkte tijdens de wedstrijd dat ik toch wat kracht tekort kwam. Desondanks had ik een erg goed start en kon toch nog een tijdje meestrijden vooraan in de wedstrijd. Met nog zo’n 2 rondes te gaan ontstond er toch een kloof met de kopgroep en kwam ik rond de 7e plaats te rijden. Op deze positie ben ik ook gefinisht en dit resulteerde in een 5e plaats in het algemeen klassement van de Wereldbeker (zonder 2 Wereldbekers in Amerika te hebben gereden!).

Up next: Wereldkampioenschap Veldrijden

En dan nu op naar de volgende: het Wereldkampioenschap Veldrijden in Bogense, Denemarken. Vorig jaar heb ik één Wereldbeker mogen rijden en dit was degene in Bogense. Ik weet dus al enigszins wat me te wachten staat qua parcours, en dat  stelt wel gerust. Het is een zwaar maar snel parcours, aan zee en over een dijk. Dit doet me eigenlijk wel denken aan Texel, dus let’s go! Op naar Denemarken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>