8e in Soudal Classics Leuven

img_7299-1

Zaterdag stond de Internationale cross Leuven UCI 1.1 uit de Soudal Classics op het programma. Ik was erg enthousiast over het parcours bestaande uit technische (mountainbike!) trails afgewisseld met veld en asfalt. Na een ronde verkend te hebben was ik super enthousiast. Dit was echt een parcours voor mij!

Hoewel ik pas laat werd opgeroepen naar het startveld kon ik toch een mooi plaatsje vinden en mezelf naar de tweede startrij dringen. Ik kwam met de start erg goed weg, maar op het moment dat ik flink aanzette schoot ik hard uit mijn pedaal. Dit koste me veel tijd en vervolgens gebeurde het nogmaals. Toen ik naast me keek zag ik dat ik zo ongeveer laatste lag. Onwijs balen na zo’n goede startpositie… Maar de benen voelde goed en ik begon aan mijn inhaal koers!

img_7297

De eerste ronde heb ik onwijs veel in kunnen halen en ik reed al snel rond de 10e positie. Ik schoof gedurende wedstrijd nog wat plaatsjes door en kwam op de 8e plaats te rijden. Ik probeerde door te schuiven naar plek 7 maar door een foutje kwam ik toch weer op de 8e plaats terecht. De laatste ronde zette ik alles op alles om dit gat te dichten, en dan lukte! De sprint om de 7e plek leek spannend te worden. Maar helaas.. In de laatste technische bocht schoot mijn ketting eraf. Stomme pech op een slecht moment. Ik probeerde zo snel mogelijk m’n ketting er weer om te leggen, maar verloor hierbij veel tijd. Na bijna een minuut kon ik weer op de fiets springen en wist nog net mijn 8e plaats veilig te stellen.

Deze 8e plaats is mijn eerste top-10 klassering in een UCI 1.1 crosswedstrijd. Super gemotiveerd om morgen in Oostmalle ook weer een goede cross te rijden. Nu snel naar bed, morgen weer een dag!

img_7298

Foto’s: Gerard Keijsers

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>