8e plaats in Superprestige Boom

22712326_808792292638984_6461341847551045194_o

Afgelopen zaterdag reed ik de derde Superprestige wedstrijd in Boom (Belgie). Na de parcoursverkenning was ik enthousiast over het parcours maar wist dat een zware wedstrijd zou worden. Het parcours kende wat hoogtemeters en was mede door de wind en zandbakken erg zwaar. Ik kon tijdens het verkennen nog niet goed zeggen of ik me sterk genoeg voelde om op het parcours goed tot mijn recht te komen, maar gelijk na de start wist ik dat wel.

Goed gevoel

Mijn start was niet heel goed, maar ik kon gelukkig al snel veel dames passeren en dit koste gelukkig niet té veel moeite. Al snel kon ik een top-10 positie innemen en kon al snel weer wat plekjes opschuiven. De eerste doorkomst lag ik op de 6e plaats en reed in mijn eentje. Met 2 snelle dames achter mij wist ik dat het spannend zou worden om deze positie vast te houden en dat werd het ook. Jolien Verschueren kwam mij op de kasseien klim in razend tempo voorbij en hier kon ik niet aansluiten. Ik reed een ronde alleen waarna Kim van de Steene bij mij aansloot. Samen reden we een aantal rondes met soms een voorsprong voor de ene en dan weer voor de ander. In de laatste rende Kim in de zandbak een stukje sneller en moest ik genoegen nemen met de 8e plaats. Ik ben erg tevreden over de wedstrijd want mijn benen voelde goed, het was een sterke wedstrijd en ook nog eens een mooie klassering.

22712537_808793955972151_8689101151796777896_o

Next one: Kiremko nacht van Woerden

De volgende wedstrijd is morgen in Woerden. Daar rijd ik een avondcross: De Kiremko nacht van Woerden. Er staan zo’n 60 deelneemsters op de startlijst dus het beloofd een drukke wedstrijd te worden. Op naar morgen!

Foto’s: Kristel van Gilst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>