9e plaats op het Europees Kampioenschap in Tábor

05-11-2017: Wielrennen: EK veldrijden: Tabor
05-11-2017: Wielrennen: EK veldrijden: Tabor

Vorige week zondag kreeg ik te horen dat ik was geselecteerd voor het EK veldrijden. Ik was ontzettend blij met deze selectie en op vrijdag was het dan zo ver. Samen met Sjoerd en Wolf vertrokken wij richting Tsjechië waar in Tábor het Europees Kampioenschap zou plaatsvinden. Zo’n 12 uur later arriveerden wij in het hotel waar TeamNL verbleef.

TeamNL

Het was voor mij de eerste keer dat ik geselecteerd ben, en wat was het een mooie ervaring om samen met TeamNL op dit kampioenschap te mogen starten. Het was erg leuk om iedereen wat beter te leren kennen en om samen te verblijven in Tabor. Op zaterdag vertrokken we met de selectie richting het parcours voor verkenning. Samen met de andere meiden reden we het parcours een aantal keer en ik was erg enthousiast. Er zat best wat hoogteverschil in het parcours, maar ook veel technische stukken. Ik had veel zin in de wedstrijd en dacht dat dit parcours mij wel zou liggen. Op naar zondag!

23213419_815098442008369_1120497992111340433_o

Het Europees kampioenschap

Zondag was het zo ver. Ik ga starten in het Europees Kampioenschap 2017! De afgelopen week had ik naar deze dag toegeleefd en vol moraal keek ik uit naar deze wedstrijd. Om 13 uur was het eindelijk zo ver. Het startschot klonk en iedereen was weg. Ik hing daar 4 meter achter want ik had een slechte start omdat ik mijn voet niet vast kreeg. Toen ik eenmaal vast zat kon ik snel aansluiten en beginnen met inhalen. Al snel zat ik weer halverwege het veld en kon ik aansluiten bij wat goede rensters. De eerste ronde kwam ik als 14e over de finish en elke ronde kon ik weer wat plaatsjes opschuiven. In de laatste ronde probeerde ik de 8e plaats binnen te halen maar ik kwam nét 2 seconden te kort. Maar een 9e plaats op mijn eerste Europees Kampioenschap daar had ik alleen maar op gehoopt. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en op naar meer!

23270430_815098195341727_3061576081538598630_o

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>