Afzien in Superprestige Zonhoven

22459546_346677719111778_4446231884513956898_o

Vandaag reed ik de Telenet Superprestige in Zonhoven. Vorig jaar reed ik hier een goede wedstrijd en ik had veel zin in deze cross. Zaterdag vertrokken wij richting Eindhoven en vanaf daar reden wij vanmorgen naar het parcours in Zonhoven. En Zonhoven deed zijn naam eer aan, want wat was het een zonovergoten dag vandaag! Tijdens de parcoursverkenning was ik enthousiast over het parcours maar wist dat het een zware koers zou worden. De kuil naar beneden ging super, maar omhoog was loodzwaar en in de rest van het parcours zaten weinig herstelpunten.

Hot hot hot

Vanaf de derde startrij vertrok ik en had een erg goede start. De eerste ronde reed ik ronde de 12e plaats maar dit was met veel moeite. Eigenlijk meteen na de start voelde ik aan mijn lichaam dat het niet mijn dag was. Ik had weinig power in mijn benen en kon moeilijk meekomen met het groepje voor mij. De kuil vond ik ontzettend leuk om te rijden maar het lopen omhoog ging moeizaam. Ik had last van een ontzettend droge keel en kon eigenlijk alleen maar denken aan water, en dat had ik niet bij me. De rest van de wedstrijd was ook eigenlijk een gevecht tegen mezelf en de elementen. Het ging niet zoals ik hoopte maar ik ben blij dat ik de schade enigszins heb kunnen beperken. Op naar de volgende wedstrijd aanstaande donderdag in Ardooie!

PS: Blue is the new pink

Voor de oplettenden.. Of eigenlijk kun je er niet omheen hé 😉 Ik rijd sinds afgelopen zondag in een nieuw pakje. Het komende seizoen zal ik uitkomen voor mijn nieuwe sponsor AB Transport Group. Hierover volgt later meer informatie. Stay tuned!

22549023_484903505226665_6733361688041423118_o (1)

Foto’s: Cindy Nagels & Peter Geelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>