Ananas taart voor kids

ananas taart

Wij maakten deze week een overheerlijke ananas taart (nouja, geen echte taart..) Een bijna echte taart, en dit zonder de oven te gebruiken. Het was een groot succes bij de kindjes en is ook nog eens super leuk om te maken en stiekem van de smikkelen. Lijkt deze ananas taart jou ook zo lekker?

Ananas taart
Je hebt nodig voor 6 personen:
1 grote rijpe ananas, 1 kuipje naturel Philadelphia van 185 gram, 200 gram magere kwark, schepje suiker of honing (optioneel), gekleurde spikkels of andere versiersels.

Meng de Philadelpia met de kwark, suiker of honing en wat versiersel tot een stevig beslag. Zet dit in de koelkast om op te stijven. Schil de ananas en snijd het hart eruit. Snijd hier dunne plakjes (1,5 cm) van. Wanneer het mengsel van de Philadelpia en kwark is opgestijfd (30-60 min) kun je de taart gaan maken. Begin met 1 schijf ananas en verdeel hier het mengsel over. Leg er een nieuwe schijf op en herhaal dit tot je alle schijfjes hebt gebruikt. Strooi nog wat spikkels over de ananas en het smikkelen kan beginnen!

ananastaart1

ananastaart3

Dit (plastic) kanten tafelzeil bestelde ik bij 1001 tafelkleden.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>