#backontrack: Internationale Centrumcross Surhuisterveen

Gisteren stond ik om 13 uur aan de start van de Internationale Centrumcross in Surhuisterveen. De cross ging – je raad het al.. – dwars door het centrum en ongeveer door de achtertuinen van het dorp heen. Een rondje met erg veel asfalt inclusief stoepjes, veel gras en vrijwel geen bospassages. Aangezien het voor de wedstrijd flink had geregend was het parcours erg modderig en waren de grasstroken onwijs zwaar. Het werd een cross met veel afzien.

Na een maandje rust ging ik mijn nieuwe trainingsperiode gelijk in met een crosswedstrijd. Mijn laatste kans om nog wat UCI-punten te scoren voor het Nederlands Kampioenschap. Er was minder opkomst dan ik had gehoopt, maar ik stond alsnog met een sterk deelnemersveld aan de start. Ik kwam op de derde rij te staan in het startvak en kon gelijk goed naar voren komen. Toen wij na de start over het asfalt de houten brug op reden lag ik op ongeveer de 10e positie. Ik kon gelijk aansluiten bij de kopgroep, maar deze werd al snel uit elkaar getrokken. Mijn benen voelden zwaar en ik kwam in een groepje van zo’n 6 dames te rijden. Na 2 rondes voelden mijn benen zo zwaar, en kwam ik tekort op de grasstroken dat ik de groep moest laten gaan. Op mijn draadbandjes was het nog een hele klus om door de modderige grasstroken te ploeteren. Nog even snel een leer voor het Nederlands Kampioenschap van zondag: tubes lenen! (is geregeld, hiephoi!)

Met nog 2 rondes te gaan wist ik nog 1 dame bij te halen, en in de laatste rond kon ik bijna aansluiten bij 2 dames voor mij maar kwam net te kort om hier in de sprint overheen te gaan. Ik eindigde op de 15e plaats (mm, dat is toch 1 UCI punt). Hoewel ik het een teleurstellende wedstrijd vond – het was niet mijn dag en totaal niet mijn parcours – moet ik tevreden zijn met mijn resultaat. Na een maand rust is het een goed gevoel om weer terug te zijn in het veld, en ik kijk dan ook uit naar zondag! Het Nederlands Kampioenschap veldrijden. Op naar meer!

denieswolf

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>