Beach Challenge

Vanmorgen reed ik de Beach Challenge op Texel. De 30 kilometer lange strandrace was met de harde wind in combinatie met de slechte strandomstandigheden ontzettend zwaar. Van paal 9 (Den Hoorn) tot de Slufter en weer terug naar paal 9. 


We starten in 1 grote groep van ongeveer 45 renners. Van tevoren had ik met mijn moeder afgesproken om de race als zware training te rijden. En of deze zwaar was! Keihard voor de wind naar de Slufter, maar vanaf de Slufter bizar harde wind terug. Samen met mijn Hans (1 grote familieaangelegenheid was het) en mamlief reden we voor de wind naar de Slufter. De terugweg reden we vanaf halverwege met zijn twee verder. We zagen voor ons nog een groepje mannen en konden deze inhalen. Tot mijn verbazing zagen we vlak voor de finish nog een groepje mannen. We reden het laatste stuk hard door waarna wij deze mannen ook nog in konden halen. 

Om een wedstrijd als training te zien ligt mijn moeder en mij toch altijd een beetje lastig.. Het was een zware race, maar leuk om weer mee te doen. Ik deed al eerder mee. Kijk hier voor de race van 2011.

Foto gemaakt door Benno DrosLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>