Beneluxcup #6: 2e in Zoetermeer

Beneluxcup Zoetermeer

Tijdens de 6e wedstrijd uit de Beneluxcup ben ik afgelopen zondag tweede geworden. In Zoetermeer was een uitdagend parcours uitgezet met flinke klimmen en afdalingen. Aangezien wij op zondagochtend pas richting Zoetermeer vertrokken kon ik het parcours niet meer verkennen. Hoewel het leek op het parcours van vorig jaar, waren er toch een aantal aanpassingen gedaan. En heel letterlijk waren mijn 2 valpartijen dus ook eigen schuld dikke bult. Achteraf gezien was het dus handiger geweest om eerder naar Zoetermeer te vertrekken, want deze valpartijen en het tijdverlies in de eerste rondes had ik gerust kunnen voorkomen/beperken door parcoursverkenning. Maar natuurlijk neem ik genoegen met mijn 2e plaats, meer zat er (nog) niet in zondag. Na deze 2e plaats sta ik inmiddels stevig bovenaan in het algemeen klassement van de Beneluxcup, dé eindoverwinning is in zicht!

Start!

Toen het startschot klonk was ik gelijk goed vertrokken. De start was eerst over de weg waarna we een grasstrook en het bos in draaiden. Al snel reed ik op de eerste positie maar in het bos liet ik de nummer 2 mij passeren. Ik wist namelijk niet wat er komen ging en het leek me makkelijker om iemand voor me te hebben. De eerste helft van de startronde kon ik nog goed aansluiten bij Sophie die op de eerste positie reed, maar na wat technische afdalingen ontstond er al snel een verschil.

 

21056262_867763560067356_6685519177394698616_o

Eigen ritme

De gehele wedstrijd kon ik goed in mijn eigen ritme blijven rijden, ondanks twee valpartijen. Tijdens de wedstrijd merkte ik vooral dat ik op technisch gebied veel inleverde op de nummer 1, maar dit was ook zeker te wijten aan het feit dat ik het parcours niet kende. Mijn gevoel tijdens de wedstrijd was stukken beter dan de week ervoor in Kluisbergen waar Beneluxcup #5 werd verreden. Al met al heb ik een prima gevoel aan de wedstrijd in Zoetermeer overgehouden.

Beneluxcup finale!

Volgende maand, 23 september wordt de finale van de Beneluxcup verreden op een super uitdagend parcours in Sittard. Vorig jaar reed ik hier een goede wedstrijd en ik heb dan ook ontzettend veel zin in deze laatste wedstrijd uit de Beneluxcup. Over mijn vorm ben ik op dit moment nog niet helemaal tevreden, maar het duurt nog ruim 3 weken tot de finale wordt verreden. En in 3 weken kan er nog veel gebeuren.. Let’s rock & roll!

Foto 1: Kurt Cauwenbergh // Foto 2: Martin de Graaf

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>