Bijzondere Wereldbeker in Bern

Denise Betsema Bern

Zondag was het dan eindelijk zo ver! Ik ging van start in Zwitserland waar ik in Bern mijn eerste Wereldbeker van dit seizoen reed. Het parcours vond ik een soort combinatie tussen een parkcross en streetrace. Veel asfalt maar ook lastige obstakels zoals betonblokken, een grachtje en verhoogde randen van een kinderzwembadje. Afwisselend.. Dat was het zeker. En zondag om 13.18 (om maar even precies te zijn) was het zo ver, het startschot klonk!

Wereldbeker Bern

Thuis had ik al uitgerekend dat ik zo ongeveer op de 4e startrij zou komen te staan. Dit is natuurlijk vrij ver naar achteren – tja, je moet ergens beginnen 😛 – maar met goed geluk kon ik nog net een plekje opschuiven naar de derde startrij. Mijn start was goed en ik kon al flink naar voren komen toen wij het bos in draaiden. Deze eerste ronde kon ik steeds meer dames inhalen en kwam ik in een groepje te rijden rond de 10e plaats. De volgende ronde kon ik nog meer opschuiven en kwam ik als 6e door, maar de ronde hierna probeerde ik zo snel mogelijk richting de materiaalpost te komen met een kapot wiel. Hier verloor ik veel tijd en vanaf plaats 20 vervolgde ik mijn wedstrijd. Ik kon nog een aantal dames inhalen maar moest genoegen nemen met een 13e plaats. Een 13e plaats is een hele mooie uitslag voor mijn eerste Wereldbeker, maar wie weet had er meer ingezeten. Dat gaan we zien in de volgende Wereldbeker, in Tabor (Tsjechie)!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>