Bosje van oma #1: seringen, vergeet-me-niet en vingerhoedskruid

Vanaf het moment dat de eerste bloemen en planten uit mijn oma’s tuin in bloei staan, krijg ik bosjes bloemen mee naar huis. Dit begint meestal met takken uit oma’s tulpenboom, gevolgd door de seringen. Vorige week kreeg ik een bosje met seringen, vergeet-me-nietjes en wat andere wilde bloementjes mee naar huis. Inmiddels staat de bos al voor de tweede week! Wat een feest, een oma met zo’n prachtige tuin!
Maar.. Mocht je ook zulke mooie seringen willen en heb je er geen in de tuin? Ik ben al heel veel seringen tegen gekomen aan de kant van de weg en in het bosje vlakbij ons huis. En ik heb gelezen dat het goed is om de bloemen eruit te knippen zodat de sering meer kracht kan besteden aan het vormen van nieuwe bloemenschermen! Gewoon stiekem een schaartje meenemen als je een rondje gaat. Er staan zoveel mooie bloemen en planten in bloei! Wildplukkers zijn de mooiste!

seringen

vergeetmeniet1

Ik ben de naam van de roze pluizige bloementjes kwijt. Misschien weten jullie hoe deze heten? Ik heb hier vorig jaar stekjes van gekregen van mijn oma, en inmiddels staat er een heel bosje van in onze tuin. Ik vind ze heel leuk! De vingerhoedskruid vind ik ook prachtig, en wat blijft deze ook langs staan in de vaas! Net als de seringen staat deze vingerhoedskruid al voor de tweede week in de vaas. Hopelijk volgen er nog veel meer van deze mooie bosjes van oma! Fijne avond!

paarse seringen

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>