Brons op Europees Kampioenschap veldrijden!

45610282_1831265210304995_7854615798420078592_o

BRONS! Wauw, gisteren behaalde ik een derde op het Europees Kampioenschap veldrijden! Ik ben ontzettend blij met deze podium plaats en kijk terug op een sterke wedstrijd. Het was al speciaal om in eigen land een kampioenschap te rijden, en om dan het podium – geheel oranje! – compleet te maken .. 1 woord: wauw!

Team NL

Op zaterdag vertrok met onze volgeladen AB Texel bus richting Rosmalen waar wij met de selectie van de KNWU verbleven. Er was een uitgebreid programma uitgestippeld en op zaterdag vertrokken we om 15 uur richting het EK parcours in Rosmalen, zo’n 10 minuten fietsen vanaf het hotel. De parcoursverkenning deed ik samen met trainer Tom en ik was erg enthousiast over het ‘nieuwe’ parcours. Een snelle ronde maar met verschillende technische passages, klimmetjes, het nodige bochtenwerk en zandbakken. Echt een parcours voor mij! Ik had veel zin in de wedstrijd en de volgende dag was het dan eindelijk zo ver.

Europees Kampioenschap veldrijden Rosmalen

Zondag om 13.45 u stond ik aan de start van het Europees Kampioenschap veldrijden in eigen land. Ik kon nog precies op de 2e startij plaatsnemen. De start was niet super en met direct een lastige bocht naar links werd het hier flink duwen en ‘vechten’ voor je plekje. Als ongeveer 14e kwam ik deze bocht uit en daarna begon ik aan mijn inhaalslag. Mijn benen voelde goed en ik wist dat ik zo snel mogelijk zou moeten aansluiten bij de kopgroep. Van groepje naar groepje reed ik steeds verder naar voren, en na zo’n 2 rondes kon ik aansluiten bij de kopgroep. De kopgroep bleef samen tot de laatste ronde. Hier pakte Annemarie Worst na de technische passage door het bos een voorsprong en deze kregen Marianne Vos en ik niet dichtgereden. De sprint om de tweede plaats zou nu tussen Marianne & mij gaan want Sanne Cant had een klein gaatje laten vallen. Het werd een fotofinish die ik verloor. Maar het podium was gehaald! Een prachtige bronzen medaille op het Europees Kampioenschap. Ik ben super blij!

Foto 1: Elisa Haumesser | Foto 2: Belga

56860530-e05f-11e8-a8f6-f89dc02abd64_web_scale_0.0727499_0.07275__

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>