Crossweekend: Neerpelt & Gieten

22135613_907323926099810_8885121539193345973_o

Het was afgelopen weekend een druk crossweekend. Er stonden twee crossen op de kalender, op zaterdag in Belgie en op zondag in Nederland.
Met als doel om zoveel mogelijk UCI-punten te scoren vertrokken wij zaterdag richting Neerpelt waar de Soudal Classics GP Neerpelt werd verreden. Vervolgens stond zondag de eerste manche uit de Superprestige op het programma in Gieten.

Neerpelt

Samen met mijn vader (aka mechanicien) vertrokken wij zaterdagochtend vroeg met de boot. Naarmate wij meer richting het zuiden reden begon het steeds harder te regenen. Eenmaal in Neerpelt aangekomen regende het flink en trokken wij de laarzen aan om het parcours te gaan bekijken. Het was een echt bosparcours met de nodige steile klimmen en afdalingen. Door de regen was het parcours op sommige plekken modderig geworden maar dit was plaatselijk. De start vond plaats op een stuk asfalt waarna we al erg snel het bos in draaiden door een modderige bocht. Ik startte op de derde startrij en toen ik de bocht in draaide kon ik nog maar net een valpartij vermijden. In het bos begon ik aan mijn inhaalrace. Bij mijn eerste doorkomst reed ik nog rond de 16e plaats maar elke ronde wist ik een aantal plaatsen op te schuiven. In de laatste ronde maakte ik nog een plaatsje goed wat resulteerde in een 9e plaats. Met deze klassering had ik toch weer een paar UCI-punten binnen, met een tevreden gevoel kijk ik terug op deze wedstrijd. De uitslag vind je hier.

 

22135327_907322959433240_684261501618704056_o

Superprestige Gieten

Vorig jaar reed ik in Gieten mijn eerste crosswedstrijd en dit was een hele mooie en leerzame ervaring. Dit jaar wilde ik hier natuurlijk graag weer aan de start staan. Samen met het gezin vertrokken we richting Drenthe. Hier zou ik me kunnen meten me de snelste dames en daarnaast vind ik het parcours van Gieten erg leuk. Ook zondag startte ik vanaf de derde startrij en daarna draaiden we (net zoals in Neerpelt!) een gladde bocht in. Hierdoor ontstond er wat opstopping en het was lastig om naar voren te komen. Vanaf deze eerste bocht begon ik aan mijn inhaalrace. Ik merkte dat ik mijn snelheid goed kwijt kon op dit parcours en de eerste doorkomst kwam ik als 22e over de finish. Ik voelde me sterk en kon de rest van de race veel inhalen. In de sprint om de 10e plaats werd ik 11e. Maar met deze 11e plaats ben ik ook tevreden en neem ik ook weer wat UCI-punten mee naar huis.

Crossweekend

Afgelopen weekend reed ik twee crossen in 1 weekend en dit komt de komende tijd zeker vaker voor. Komend weekend staat er ook weer zo’n druk weekend op het programma: de Berencross in Meulebeke en de DVV Troffee in Ronse. Mijn volledige kalender vind je hier.

 

Foto’s: Gerard Keijsers

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>