De allerlaatste: Sluitingsprijs Oostmalle

28335854_10215110258607535_7063428624935865838_o

Gisteren was het zo ver.. De allérlaatste cross van het seizoen stond op het programma. Een mooie zandcross in Oostmalle, op een super leuk en afwisselend parcours (kijk, vorig jaar reed ik hier ook al!) Precies op tijd om het parcours te verkennen kwamen wij aan op de cross. Na twee rondes verkenning was ik erg enthousiast! Een harde ondergrond, zand, bospassages, barriers en een lange asfaltstrook, echt een parcours voor mij! 

Trois minutes

Met nog drie minuten te gaan (ofwel trois minutes au depart, zoals ze altijd even melden) waren ze nog druk bezig met de start opstelling. Met ruim 50 dames stonden we namelijk aan de start. Ik mocht plaatsnemen op de tweede startrij en zocht een plekje aan de binnenkant van de startrij. Ik hoopte op deze manier 2 keer een snelle binnenbocht te kunnen rijden. Toen het startschot klonk was ik goed weg maar doordat ik aan de kant van de hekken reed kon ik lastig passeren waardoor ik in het gedrang kwam. Pas rond de 20e plaats kon ik de eerste zandstrook oprijden, waarna ik gelijk van de fiets moest door wat opstopping. En dus begon ik aan een snelle – lees snel parcours – inhaalrace.

Content!

Nadat ik een slechte start had kon ik redelijk goed inhalen op het parcours. Al snel kwam ik rond de 16e plaats te rijden en kon steeds weer wat plekjes opschuiven. De laatste 2 rondes kreeg ik een groepje van 4 in het vizier en probeerde hier aansluiting bij te vinden. Dit redde ik net niet, maar met een erg content gevoel kwam ik als 12e over de finish. Mijn benen voelden goed, het was een mooie wedstrijd en een goede manier om het seizoen af te sluiten! En nu: RUST!

Foto: Dieter Debu

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>