De mooiste plekken van Bonaire!

d4

Het is alweer eventjes terug, dus de kriebels om weer terug te gaan komen alweer op.. Samen met de familie vertoefden wij zo’n 3 weken op een ander heel fijn eiland: Bonaire! Mijn ouders gaan daar al een aantal jaar op vakantie, en dit jaar wij ook. En niets was minder waar van alle verhalen: Bonaire is prachtig, de mensen zijn ontzettend aardig en wat is het heerlijk rustig! Ik kon hier mijn fietstrainingen blijven volgen, maar vooral volop genieten van de fijne vakantie samen.  En omdat Bonaire zo’n fijn eiland is, wil ik graag onze favoriete plekjes delen.

Flamingo Beach! Wauw!

De eerste dag werden we wakker met een flinke jetlag en deden we het vooral rustig aan. Mijn ouders namen ons mee naar het strand vlakbij de airport, Flamingo beach. Dit strand is zeker het beste strandje om te snorkelen, wij kwamen allemaal verbluft van al het moois uit het water. Zo veel vissen en moois, al vanaf de eerste stap in zee. Op veel stranden op Bonaire zijn mooie snorkel plaatsen, maar wat dit plekje zo uniek maakt is dat het snorkelen direct vanaf de waterlijn begint!

d8

Favo spots in Kralendijk

In Kralendijk, het ‘stadje’ van Bonaire zitten verschillende (souveniers) winkels en natuurlijk veel restaurants. Ons vaste stek wanneer we Kralendijk bezochten was ijssalon GIO’s. De aller-aller-aller lekkerste schepijsjes en milkshakes in bijna alle smaken die je kunt verzinnen! Elke dag stonden er weer nieuwe smaken bij, dus natuurlijk moesten wij die regelmatig even testen. Een
En als je dan toch in Kralendijk bent kun je een tussenstop maken voor een lekkere koffie of thee bij Peanuts. Een leuk tentje met lokale producten en heerlijke koffie. Verder was het natuurlijk erg gaaf om te even te kijken bij de enorme cruiseschepen die in Kralendijk aanmeren, en daarop afgestemd is er ook altijd een souverniers marktje op het plein.

d5

Het mooiste strand van Bonaire: Lac Cai

We hebben in drie weken tijd heel wat stranden bezocht op Bonaire, maar geen 1 strand kon tippen aan het prachtige zandstrand Lac Cai. Het witte strand, warme water en leuke speelplekken voor de kinderen maakte het strand echt perfect. Op dit strand staat ook een kiosk met in het weekend local food & music! Het is een stukje rijden naar dit strand, maar dat is het meer dan waard. Kijk Jukka maar eens rennen op de bovenste foto :).

d7

d2

Washington Slagbaai – Nationaal park

Al een van de eerste dagen op Bonaire bezochten wij Washington Slagbaai, het Nationaal park van Bonaire. In een paar uur kun je het hele park doorrijden met de auto (jeep!) en dit is echt een aanrader. Op het begin van de vakantie is het ook helemaal zo gek niet om een paar uurtjes uit de zon te blijven en in de auto te vertoeven, want verbranden doe je zo. Je kunt overal in het park stops maken en er zijn ook ontzettend veel snorkel strandjes. Je ziet hier echt een ander gedeelte van het eiland, het is op sommige plekken een stukje ruiger bijvoorbeeld.

Zwemmen & springen bij Oil Slick

Er zijn langs de kust allerlei snorkel en duikplaatsen maar Oil Slick is wel heel erg leuk! Hier kun je namelijk van de rotsen afspringen en duiken in het diepe water van de oceaan. Het was zo gaaf om hier het water in te duiken en vervolgens via de trap weer uit het water te klimmen om dit nog 10 keer te gaan doen, haha. Zelfs Jukka zwom hier rond – met snorkel – want dat kan hier ook.

d1

d9
Ayo Bonaire

Naar Bonaire op vakantie gaan is dus echt een dikke vette aanrader. Wij boekten de tickets tijdens de KLM kortingsweken, dit scheelt aanzienlijk. Het mooie weer, de vriendelijke mensen, het prachtige landschap… Wij gaan zeker nog terug naar dit fijne eiland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>