De Ronde van Den Burg

Gisteren reed ik mee met de Ronde van Den Burg, een wielercriterium dwars door ons dorp! Ik stond met zo’n 50 mannen en 1 andere dame aan de start van deze wedstrijd. Het was ontzettend mooi weer en de hele familie stond klaar om me aan te moedigen. Zo leuk, zo’n thuiswedstrijd! De wedstrijd werd voor de tweede keer gehouden, vorig jaar deed ik ook mee.

IMG_9772 1

Foto: Justus Segerink Sinner Pictures

Ik stond op de derde startrij en vanaf de start werd er meteen keihard weggereden. Het was een technisch parcours, met veel diepen ‘gaten’ in het wegdek, heuveltjes en scherpe bochten. Het peloton ging ongeveer stilstaand door een haakse bocht, en daarna werd er volle bak gedemarreerd. Best een intensief rondje dus! Ik kwam in het peloton terecht en kon de eerste (en snelste) rondes goed meekomen. Inmiddels was er al een kopgroep ontstaan. Ik kon het peloton in de loop van de wedstrijd goed blijven volgen en al snel haalden we de eerste ‘achterblijvers’ in.

27421623761_6607db9128_o

Na zo’n uur te hebben gekoerst kregen we de bel voor de laatste ronde. Er werd een nogal gedrongen in het peloton voor de beste posities. Ik¬†wilde geen risico’s nemen en bleef halverwege het peloton rijden om de sprint aan te gaan. Ik sprintte naar de 16e plaats en ben erg tevreden met de klassering! Het niveau van de wedstrijd lag hoog en ik kon goed meekomen met de mannen. Op naar de volgende wedstrijd!

Ik miste de Benelux Cup wedstrijd in Eupen, die viel samen met de Ronde van Den Burg. Volgende week staat er weer een mountainbikewedstrijd op het programma in Nederland! De wedstrijd uit de MTB Cup in Heeswijk-Dinther. Erg veel zin om weer een wedstrijd op de mountainbike te rijden!

2 Comments

 • Justin says:

  Hoi Denise,
  De foto uit dit stukje is geplaatst in de Tc van afgelopen dinsdag, ze hebben er een verkeerde naam bij gezet. De foto hebben ze hier vandaan. Mijn vraag: wil jij mijn naam bij de foto vermelden? Mijn dank! En van harte met het behalen van de wereldtitel!
  Mvg Justin Sinner Pictures.
  Justinsinner.nl

  • Denise says:

   Hoi Justin,

   Bedankt! En ook dank voor deze mooie foto. Normaal gesproken vermeld ik de bron inderdaad even, dat is er hierbij ingeschoten denk ik. Excuses! Ik zal het zodra ik thuis ben even veranderen!

   Sportieve groet,
   Denise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>