De ronde van Oosterend

35219501122_82bf5a9bf0_o

Afgelopen weken stonden er veel trainingsblokjes en weinig (inter)nationale wedstrijden op het programma. Als training reed ik hier op het eiland nog wel een van de leukste dorpenrondes mee: De ronde van Oosterend. Deze wielerronde staat bekend om zijn gezelligheid, technische stratenparcours en leuke premies. Tussen alleen maar mannen ging ik van start, onder luid gejuich van het publiek. Wat een onwijs leuke sfeer hangt daar altijd!

De wedstrijd werd al vrij snel beslist toen er een kopgroep van zo’n 4 man ontstond. Ik probeerde nog aansluiting te maken, maar dit lukte tot op een paar meter nét niet. Helaas pindakaas, ik kwam weer in het peloton terecht. Voorin het peloton reed ik mijn wedstrijd uit, in de eindsprint werd ik 9e (zie uitslag). Een goede training voor mij, waar ik flink wat snelheid opdeed. Mijn volgende wedstrijd zal weer een Texelse Dorpenronde zijn, want in voorbereiding van het Nederlands Kampioenschap mountainbiken heb ik nog 2 ‘rustige’ weken voor de boeg.

ronde van oosterend 2017

Foto’s: Marijke Huijsman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>