De tuin in maart

tuin2

Vorige maand schreef ik voor het eerst een blogpost over onze tuin. De tuin moet nog heel wat metamorfoses ondergaan tot dat hij is zoals ik graag zou willen, maar wat ben ik nu al blij met de tuin! Deze maand kocht ik geen nieuwe plantjes, maar er kwamen wel weer een hoop plantjes op (die ik allang weer was vergeten!). O ja, en er waaiden jammer genoeg wat potten en planten kapot toen wij in het weekend niet thuis waren.

tuin5 tuin6

Samen met Jukka en Wolf zijn we veel in de tuin. Jukka helpt regelmatig met onkruid wieden, kuiltjes spitten voor nieuwe planten en kleine zaadjes zaaien. Wolf plukt het liefste alle bloementjes uit de tuin, dus haar houd ik goed in de gaten. Gelukkig stopt ze geen plantjes meer in haar mond, maar belanden er hoogstens wat bloementjes in een vaasje. Op de foto’s hierboven zie je dat er veel blauwe zijn opgekomen. Naast de blauwe druifjes op foto 3 komt er weer ridderspoor op. Vorig jaar bloeide deze prachtig uitbundig, ik ben heel benieuwd hoe die het dit jaar zal gaan doen! Achter de blauwe druifjes krijgt de sering knoppen, deze kreeg ik vorig jaar van mijn tante. Ik hoop dat hij dit jaar al gaat bloeien.

tuin4 tuin3

Het strookje naast de schutting staat vol met verschillende bloeiende bollen. De narcissen bloeien volop net als de hyacinten. De helloborus bloeit ook nog steeds, maar ik vind de kleur wel al minder mooi worden. Op foto 4 zie je vooraan de cerinthe, die kreeg ik eens van mijn oma en is dit jaar pas echt goed aan het groeien. Achteraan komt er ook nog een pioenroos op, al dacht ik vorig jaar dat deze was doodgegaan! Hoe leuk om nu weer wat levendige groene bladeren te zien.

tuin9  tuin12

De kindjes vermaken zich heerlijk in het speelhuisje als ik aan het tuinieren ben. Ze vinden niets leuker dan een kopje thee drinken in hun ‘piraten hut’ en vaak wordt dit vervolgd met een lunch. Dat het regent maakt niets uit, want in de hut zitten ze droog zeggen ze dan. Heerlijk dat de kindjes even graag buiten zijn als ik. Met de openslaande deuren open is de tuin echt een verlengstuk van het huis. Zo fijn!

tuin8tuin10

Elke maand houd ik een tuinieren post bij. Deze kun je terugvinden in de categorie ‘tuinieren’. Ik kan niet wachten tot de tuin weer een grote bloemenzee zal zijn zoals vorig jaar! Aankomende maand zullen de dahlia bollen ook de grond in gaan, heerlijk om straks weer bosjes bloemen uit de tuin te kunnen plukken! Ik kijk ernaar uit.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>