Drie keer drie is..

49669498_912576648937362_2391722207442108416_o

De afgelopen weken reed ik maar liefst 3 keer naar een derde plaats. En mijn laatste derde plaats was zelfs goed voor een eindoverwinning in het EKZ Crosstour klassement. Het was een drukke ‘eindejaars-crossperiode’ en voor de nu is het even herstellen en op naar het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Huijbergen!

DVV Loenhout

Op vrijdag stond ik aan de start aan de DVV Trofee in Loenhout. In Loenhout was ik nog nooit eerder geweest en na de verkenning kwam ik erg enthousiast terug bij de camper. Wat een leuk, snel en afwisselend parcours! Deze wedstrijd zou snelheid een rol gaan spelen en na de eerste ronde lag die snelheid dan ook gelijk erg hoog. De derde ronde kon ik een versnelling plaatsen waarna ik een kleine voorsprong kreeg. Halverwege deze ronde nam ik een lastig spoor waarna ik het touw in reed en een koprol maakte. Ik sprong weer snel op de fiets en nu was ik op achtervolgen aangewezen. Ik kon snel aansluiten bij de 2 koploopsters en de laatste ronde gingen wij dan ook met zijn 3 in. Er kwam een sprint om de overwinning en ik kwam hierbij iets tekort. Het werd een derde plaats voor mij, maar erg blij om het podium compleet te kunnen maken!

Superprestige in Diegem

De Superprestige crossen vind ik stuk voor stuk mooie crossen en ik keek uit naar de cross in Diegem. Vorig jaar fietste ik hier ook al eens en het parcours met lastige asfaltklim was mij goed bijgebleven. Tijdens deze cross was de start belangrijk, maar op de eerste schuine kant kwam ik achter een valpartij te zitten. Hierdoor waren er gelijk 2 dames weg en waren wij op achtervolgen aangewezen. Met nog twee rondes te gaan konden wij aansluiten bij de nummer 2 in de wedstrijd en vervolgens haalden we de laatste ronde ook de koploopster in. De slotfase werd erg spannend en de wedstrijd liep uit op een sprint met zijn vieren. Ik sprong na de trap voor de finishstrook op mijn fiets en hoorde een hoop gekraak. Mijn versnellingsapparaat werkte niet meer en was op de allergrootste versnelling gesprongen. Ik probeerde zo snel mogelijk maar met niet teveel druk de finish te bereiken en kon zo nog net de 3e plaats veiligstellen. Ik baalde onwijs van deze materiaalpech in de slotfase, maar uiteindelijk was ik toch ook wel erg blij om tóch nog op het podium te kunnen eindigen.

Derde plaats in EKZ Crosstour Meilen én de eindoverwinning!

De laatste wedstrijd van de EKZ Crosstour stond op het programma in Meilen. Deze laatste wedstrijd zou ik moeten uitfietsen met een top-20 resultaat om het eindklassement te kunnen winnen. Samen met Neff en Majerus ontstond er al snel een kopgroep. Maar in de afdaling op het lastige parcours in Meilen merkte ik al snel dat ik iets tekort kwam. Ik wilde geen onnodige risico’s nemen deze wedstrijd en besloot op safe te rijden. Het werd een behouden wedstrijd en toch nog een mooie derde plaats in de daguitslag. Met een geweldige beker van chocolade en de eindoverwinning in de EKZ Crosstour vertrokken wij aan het eind van de dag weer terug naar huis. Toen ik mijn seizoen in Zwitserland begon aan het begin van het seizoen, had ik dit nooit durven dromen! Super blij met deze eindzege :)

1 Comment

  • Jac Gielens says:

    proficiat Denise met uw overwinning in de EKZ crosstour.
    top gedaan.
    komende zondag in Huijbergen hopelijk ook zo een succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>